• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Bakanlık 2 ölüm iddiası için soruşturma başlattı

Bakanlık 2 ölüm iddiası için soruşturma başlattı
Sağlık Bakanlığı, Ağrı Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi ile ilgili iddialara ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

AĞRI (İHA) - Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün medyada "Ağrı Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde solunum cihazı desteği alan hastaların kuru hava kompresör motorunda arıza olması nedeni ile Erzurum'a sevk edildiği, sevk edilen 5 hastadan 2'sinin hayatını kaybettiğini" belirten haberler yer aldığı kaydedilerek, "Haberlerdeki iddiaları araştırmak üzere Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla bir müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma neticesi ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

 


 

AĞRI (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ağrı Şubesi Hukuk Sekreteri Emin Bayram,Ağrı Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde meydana gelen teknik arızadan dolayı Erzurum'a ve Patnos'a sevk edilen 5 hastadan Hüseyin Çeçen ve Keje Yalçın'ın yolda hayatını kaybettikleri iddiası üzerine "Önemli olan, böyle kritik bir noktada, gecenin bir yarısı yoğun bakım gibi bir yerde olası teknik arızaların önüne geçebilecek önlemlerin alınmaması" dedi.

Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte sağlık sorunlarının yıllardır "kangrene" dönüştüğünü öne sürdü.

Erzurum'a sevk edilen iki hastanın vefat ettiğini söyleyen Bayram, "Maalesef 29 Ocak'ta Ağrı Devlet Hastanesi yoğun bakımında meydana gelen teknik bir arızadan dolayı oradaki hekimler 5 hastayı 02.00'de Erzurum'daki hastane veya hastanelere göndermek zorunda kalmıştır" diye konuştu.

Hastalardan 2'sinin yolda vefat ettiğini ileri süren Bayram, şöyle devam etti:

"Teknik arızanın kimine göre oksijen sisteminden, kimine göre ise başka bir sistemden kaynaklandığı ifade ediliyor. Fakat teknik arızanın neden kaynaklandığı çok da önemli değil. Önemli olan böyle kritik bir noktada, gecenin bir yarısı yoğun bakım gibi bir yerde olası teknik arızaların önüne geçebilecek önlemlerin alınmaması. Gecenin bir yarısı oluşan teknik arızadan dolayı yoğun bakımda yatmakta olan 5 hastanın Erzurum'a ambulanslarla sevk edilmesi ve bunlardan 2'sinin yolda vefat etmesi. Ağrı Ses Şubesi olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bu sorumlular hakkında ne gerekiyorsa ilgili mercilerin yapacaklarından kesinlikle eminiz. Buna inanıyoruz ve inanmak istiyoruz."

Bu haber toplam 2674 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim