• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Bakanlık, sağlık çalışanlarının maaşlarını yükseltmek için maliye ile görüşüyor

Bakanlık, sağlık çalışanlarının maaşlarını yükseltmek için maliye ile görüşüyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, sağlık çalışanlarının maaş bakımından polis, öğretmen gibi diğer personellerin gerisine düştüğünü belirterek, "Çalışanların maaşlarını artırmak için Maliye ile görüşmelere devam ediyoruz." dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, sağlık çalışanlarının maaş bakımından polis, öğretmen gibi diğer personellerin gerisine düştüğünü belirterek, "Çalışanların maaşlarını artırmak için Maliye ile görüşmelere devam ediyoruz." dedi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, Genel Başkan Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyelerinin, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'u ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın, çalışanların maaşlarının yükseltilmesi için çalışma yaptığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Genel Başkan Önder Kahveci görüşmede; sağlık çalışanlarının maaşlarının düşüklüğüne ve döner sermayelerin emekliliğe yansımadığına dikkat çekti. Kahveci, "Hekim dışı personellerden, çok düşük döner sermaye alanlar var. Ek ödemeden daha az döner sermaye alıyorlar. Ayrıca, sağlık çalışanlarının maaşları polisin, öğretmenin maaşından geride kaldı. Döner sermaye emekliliğe yansımadığı için emeklilikte daha düşük ücret alacaklar. Bu meselenin çalışanlar lehine bir an önce çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

Müsteşar Tosun ise sağlık çalışanlarının maaşlarının düşüklüğünün önüne geçmek için çözüm yolu aradıklarını kaydetti. Tosun, "Bu konu ile ilgili bir süreç başlattık. Sağlık çalışanlarına personelin maaşlarının yükseltilmesi için çalışıyoruz.

Bu personellerin diğer kurumlardaki eş değerleri ne kadar maaş alıyor, onları araştırıyoruz ve karşılaştırmasını yapıyoruz. Bu konuda Maliye Bakanlığı ile çalışarak eşdeğerlerini çıkarıyoruz. Bu konuda biz de hassasız, çalışanların maaşını yükseltmek istiyoruz. Sağlık çalışanlarının, maaş bakımından polis, öğretmen gibi diğer personellerin gerisine düştüğü bir gerçek. Bu konuya müdahiliz. Çalışanların maaşlarını artırmak için maliye ile görüşmelere devam ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak siz de bu konuda diğer kurumlarda eşdeğer personelin aldığı ücretleri araştırın, birlikte bir veri ortaya koyalım." diye konuştu. Tosun, ayrıca, denge tazminatından düşük döner sermaye alan personelin mağduriyetinin giderilmesi için Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını belirtti.

BAKANLIK: "HİZMETLİLERE MEMUR KADROSU VERİLMESİNE SOĞUK BAKMIYORUZ"

Önder Kahveci, görüşmede, ön lisans ve lisans mezunu çalışanların Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda hizmetli olarak görev yaptığına dikkat çekerek, "Hizmetli kadrosunda olup lisans, önlisans mezunu bile olan çalışanlar var. Ayrıca, bu kişilerin büyük bir çoğunluğu memur olarak kurumunda hizmet veriyor. Memurların yaptığı işi yapıyor. Bu kişilerin sayıları tespit edilerek hepsi için kadro açılıp memurluk hakkının verilmesini istiyoruz." dedi.

Hizmetlilere memur kadrosu verilmesine soğuk bakmadıklarını kaydeden Tosun, "Sağlık Bakanlığı'nda ne kadar lise, ön lisans ve lisans mezunu hizmetli var, bunların sayısını bir tespit edelim. Bu kişilerin eğitimlerinin karşılıklarını almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda soğuk davranmayız." diye konuştu.

Bu haber toplam 2957 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim