• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Bakanlık, tüp bebek Ezgi'nin ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu

Bakanlık, tüp bebek Ezgi'nin ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu
Sağlık Bakanlığı, 3 günlük tüp bebek Ezgi'nin yoğun bakım kuvözüne konulamaması nedeniyle hayatını kaybetmesinden, olayın gerçekleştiği özel hastaneyi sorumlu tuttu.

Sağlık Bakanlığı medyada, "Yönetmelik Kurbanı", "Kuvöz bulunamayınca 3 günlük bebek öldü" ve "Genelge cinayeti" başlıklarıyla yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ismi geçen bebeğin yoğun bakım ihtiyacı olduğu bilgisi Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'ne 28 Temmuz saat 01.00'de özel bir hastane tarafından iletildiği belirtilerek, bu bildirimden sonra ismi geçen özel hastanenin Samsun'da özel bir hastanede yer bulunduğu bilgisini vererek bebeği kendi imkânları ile naklettikleri kaydedildi. Böyle bir durumda yer sorunu daha önce iletilip 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nden yardımcı olunması istenseydi sorunun daha çabuk çözülebileceği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Acil durum genelgelerimiz ve uygulamamız da zaten bu konuda gerekli koordinasyonun 112 Acil Komuta Kontrol Merkezlerimiz üzerinden sağlanmasını zorunlu kılmaktadır.

Yine haberlerde geçen, helikopter ambulansta kuvöz olmaması, helikopter ve uçak ambulansın arızalı olması gibi ifadeler ise tamamen gerçek dışıdır. Gerek helikopter ambulansın, gerekse uçak ambulansın donanımı yenidoğan bebeklerin yoğun bakım şartlarında naklini sağlamaya uygundur. Bilindiği üzere sivil havacılık kuralları gereği helikopter ambulanslar gün batımı sonrası uçamamaktadır. Hastanın doktoru tarafından vakanın gecikeceği gerekçesiyle uçak ambulans talebinden de vazgeçilmiştir.

Yaşanan ve habere konu edilen gelişme, ismi geçen özel hastaneye yönetmelik gereği branş verilmemesinden değil, ilgili hastanenin bu konudaki koordinasyonu 112 Acil Komuta Kontrol Merkezimiz üzerinden sağlamamasından kaynaklanmıştır. Mevzuata uygun olmadığı için karşılanmayan uzman taleplerinin böyle bir bebek ölümü vesile edilerek kullanılmasını üzüntü verici buluyoruz. Burada, ilgili özel hastanenin yapması gereken, konuyu speküle etmek değil, acil koordinasyonu 112 Komuta Kontrol Merkezi üzerinden sağlamasıdır."

Açıklamada, konu ile ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığınızca bir müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
 

Zaman

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2814 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim