• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Bakanlıklar Bonzai kullanımını önleme çalışmalarını tamamladı

Bakanlıklar Bonzai kullanımını önleme çalışmalarını tamamladı
İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi diğer bakanlıkların olduğu bir komisyon Bonzai kullanımını önleme çalışmalarını tamamladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, bonzai kullanımını önlemek için alınacak tedbirlerle ilgili, İçişleri, Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da içinde bulunduğu bir komisyonun çalışmalarını tamamladığını, buna ilişkin acil eylem planının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

Gümüş, Malatya Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Gümüş, çalışmaları yerinde görmek, gerekli tedbirleri almak ve iyileştirmek için sağlık hizmetleri alanında il değerlendirme toplantıları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sağlık, zaman zaman çok hızlı operasyon gerektiren bir alan. Ülkemizde de son 12 yılda yapılan çok ciddi revizyonlarla, iyileştirmelerle bugün çok iyi noktalara gelmiş bir sektör ama dinamik bir sektör. Sürekli tedbir almak ve iyileştirmek gerekiyor. Burada amaç, örneğin Malatya'da, ilçelerdeki hastaların büyük oranda ile gelmeden kendi bulundukları ilçelerde tedavi olmasını sağlamak ve Malatya'daki hastanın da başka bir ile gitmesine engel olmak. Biz bu düzeneği kurarsak vatandaşlarımız sağlık hizmetine bulundukları illerde ulaşır. Bütün gayretimiz, hedefimiz bu."

 

- "Gerekli tedbirler alınıyor"

Bir gazetecinin, "Son dönemde, özellikle gençler arasında yaygınlaşan bonzai kullanımı konusunda Sağlık Bakanlığı ne tür tedbirler alıyor?" sorusu üzerine Gümüş, şunları söyledi:

"Bu tabii bizim olduğu kadar bütün ülkelerin de genel olarak sorunu. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarla beraber, 6 bakanlık katıldı, bir komisyon kuruldu. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi diğer bakanlıkların olduğu bir komisyon çalışmalarını tamamladı. Zannediyorum, acil eylem planı Sayın Bakanımız tarafından önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacak. Gerekli tedbirler alınıyor. Tabii burada en büyük tedbir İçişleri Bakanlığı'na düşüyor. Biz de gençlerimizi koruma açısından her türlü altyapıyı çeşitli birimlerimizde oluşturduk ama öncelikle ulaşıma engel olmak gerekiyor. Bu konuda da önümüzdeki hafta gerekli açıklamalar yapılacak."

Vali Şahin de Gümüş ve beraberindeki heyeti Malatya'da görmenin kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, "İnşallah buradaki çalışmalarımızda verimli bir netice alınır. Ülkemizin, ilimizin sağlık hizmetlerinin kalitesine katkıda bulunulur. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

Ziyarete, AK Parti Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın da katıldı.

Bu haber toplam 2979 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim