• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bakanlıktan eyleme katılmayanlara teşekkür

Bakanlıktan eyleme katılmayanlara teşekkür
Sağlık Bakanlığı, Dr. Ersin Aslan'ın ölümü dolayısıyla düzenlenen iş bırakma eylemlerine katılmayan hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından, dün sağlık kuruluşlarında iş bırakma eylemi yapılacağı ve hasta muayene edilmeyeceği haberlerinin aksine hekimlerin görevlerinin başında olduğuna dair açıklama yapıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, gün sonu itibari ile Bakanlığa bağlı devlet hastanelerinde münferit bir kaç vaka dışında, başvuran tüm hastaların muayene ve tetkiklerinin eksiksiz yapıldığı, sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığı bildirildi. Sağlık çalışanlarının; halkın sağlık hizmetlerine erişim hakkına gösterdikleri saygının örnek teşkil edecek nitelikte olduğu vurgulanarak, “Sağlık camiasının ortak acısı olan Merhum Dr. Ersin Aslan’ın ölümünü istismar etmeye çalışan çevrelere itibar etmeyerek, sağlık hizmeti için kendisine başvuran insanları geri çevirmeyen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ederiz” denildi.

Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını sonlandırmak, sağlık kurumlarında çalışan personelin rahat ve güvenli bir ortamda hizmet verebilmesini sağlamak amacıyla bir takım tedbirler aldığı ifade edilerek şu açıklamalar yapıldı;

"Şiddete uğrayan sağlık çalışanına veya vefatı halinde kanuni mirasçılarına talep etmesi halinde Bakanlığımız avukatlarınca hukuki yardım verilmektedir. İçişleri Bakanlığı ‘Sağlık Çalışanlarına Karşı İşlenen Suçların Soruşturulması’ konulu bir genelge yayınlamıştır. Genelgede kamu görevi nedeniyle sağlık çalışanlarına karşı yaralama (TCK Madde 86-87), tehdit (TCK Madde 106) hakaret (TCK Madde 125) fiillerin işlenmesi halinde, mağdur kişinin şikayeti aranmaksızın, kolluk kuvvetlerince doğrudan işlem yapılması ve Savcılığa bilgi vererek, gerekli soruşturmanın başlatılması hususları ele alınmıştır.

Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM’de Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu kurulmuştur. İlgili Komisyona üniversiteler, sendikalar, meslek örgütleri şiddetin nedenleri ve önlenmesine yönelik çözüm önerilerini sunmuştur. Ayrıca Türk Ceza Kanunu'ndaki 'hakaret' 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlarına öngörülen cezaların, bu duruma maruz kalan sağlık çalışanı ise cezaların artırılması hususunda yasa çalışması yürütülmektedir."

Bakanlığın yaptığı çalışmalar sonucu güvenlik ve yargılama süreçlerinde farkındalıklar oluştuğu belirtilerek, son dönemde sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara caydırıcı nitelikte cezaların verilmeye başlandığı kaydedildi. Ayrıca açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda toplumsal bilincin oluşmasındaki mücadelenin kararlılıkla süreceği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2655 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim