• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Bakanlıktan yeni damacana açıklaması

Bakanlıktan yeni damacana açıklaması
Sağlık Bakanlığı, uygunsuz dolum yapan su firmaları listesinde açıkladığı Beysu firması ile ilgili yeni açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul'da Konya firmalarının tanıtımının yapıldığı bir toplantıda Kamer Holding yetkilisi tarafından şirket bünyelerinde faaliyet gösteren ve damacana su üretimi yapan Beysu firmasının Bakanlığımızca haksızlık sonucu kara listeye alındığı ve sonradan yapılan hatanın fark edilerek düzeltildiği, oysa Sağlık Müdürlüğü'nde de kendi markalarının kullanıldığı yönünde bir haber bugün bir gazetede yayınlanmıştır. Bu haber üzerine bazı hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur." denildi.

Randevu ücretini operatörler alıyor

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer verildi: "Bakanlığımızca 26.07.2012 tarihinde Beysu firmasına ait damacana dolum tesisinde yapılan denetimlerde alınan damacana suyu numunelerinde "koliform bakteri" tespit edilmiş olup 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe' aykırı bulunmuştur. İlgili mevzuat gereği firmanın damacana su dolumu durdurulmuş, uygunsuzluk nedeni açıklanmış ve firmadan uygunsuzluğun giderilmesine yönelik düzeltici faaliyette bulunması istenmiştir. Söz konusu tesiste yapılan kontrollerde mikrobiyolojik kirlenmenin damacanaların yıkanması aşamasındaki eksikliklerden kaynaklanmış olabileceği tespit edilmiştir. Su kaynağında kirlilik bulunmadığından damacanaların mevzuatına uygun şekilde özenle temizlenmesi suretiyle uygunsuzluğun kısa sürede kolayca giderilmesi mümkündür. Firmanın Bakanlığımız rehberliğinde eksikliklerini gidermeye yönelik önlemleri aldığını beyan etmesi üzerine alınan kontrol numunelerinde uygunsuzluğun giderildiği tespit edilmiş ve tekrar damacana su dolumu yapmasına müsaade edilmiştir. Firmanın su üretimi haftalık kontrollerle halen takip edilmektedir. Hal böyleyken firmanın "Kendisine haksızlık yapıldığı ve Sağlık Bakanlığı'nın hata yapıldığını fark etmesi üzerine geri adım attığı" yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortadadır."

Bakanlığın halk sağlığının korunması temel amacı doğrultusunda denetimlerine devam edeceğini ve konuya ilişkin yürütülen çalışmaların her aşamasında basın açıklamaları ile kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı: Mardin'de 12 sıtma vakası saptandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3609 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim