• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Balı çok sıcak sütle içmeyin

Balı çok sıcak sütle içmeyin
Erzurum'da düzenlenen, 'İkincil Arı Ürünlerinin Sağlık ve Kozmetik Sektöründe Kullanımı' konferansında balın yaraları iyileştirip sindirimi kolaylaştırdığı, yorgunluğu giderdiği ...

Erzurum'da düzenlenen, 'İkincil Arı Ürünlerinin Sağlık ve Kozmetik Sektöründe Kullanımı' konferansında balın yaraları iyileştirip sindirimi kolaylaştırdığı, yorgunluğu giderdiği, öksürüğü engellediği, ateş düşürücü, sakinleştirici, karaciğer ve kalp koruyucusu olduğu anlatıldı. Romanya Arıcılık Enstitüsü Direktörü ve Apiterapi uzmanı Dr. Bioch Cristina Mateescu, balın bazen yanlış kullanıldığını belirterek, "Bal çok sıcak süt, çay veya kahveye katılıp içilmemeli. Bu şeklide sıcaklık farkı nedeniyle vücuda aşırı stres yüklemiş oluyoruz" dedi

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'İkincil Arı Ürünlerinin Sağlık ve Kozmetik Sektöründe Kullanımı' konferansında Türkiye'nin 4.2 milyon koloni varlığı ile dünyada ikinci sırada olduğu, 11 milyon dolarlık arıcılık ürünü dış satımı ile de dünyada beşinci sırada yer aldığı belirtildi.

'APİTERAPİ'
Apiterapi konusunun ele alındığı konferansta Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia, "Arı ürünlerinden bal, polen, arısütü, arı zehri ve propolis ile bir ya da birden çok hastalığın önlenmesi veya iyileştirilmesi amacıyla uygulanan tedavi yöntemlerine apiterapi denir. Türkiye'de henüz bu uygulama aktif değil ancak insanlar bu konuda her geçen gün bilinçlenmektedir. Apiterapi için çok büyük standartlara ihtiyacımız var. Aynı zamanda büyük arı yetiştiricilerine de" diye konuştu.

Romanya Arıcılık Enstitüsü Direktörü ve Apiterapi uzmanı Dr. Bioch Cristina Mateescu ise, insan sağlığı ve beslenmede bal konulu sunumunda balın yaraları iyileştirip, sindirimi kolaylaştırdığı, yorgunluğu giderdiği, öksürüğü engellediği, ateş düşürücü, sakinleştirici, karaciğer ve kalp koruyucusu olduğunu anlattı.

"BAL, ÇOK SICAK SÜT VE ÇAYA KATILMAMALI"
Dr. Bioch Cristina Mateescu, balın bazen yanlış kullanıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bal çok sıcak süt, çay veya kahveye katılıp içilmemeli. Bu şeklide sıcaklık farkı nedeniyle vücuda aşırı stres yüklemiş oluyoruz. İçtiğimiz besin vücut ısısıyla hemen hemen aynı değerde olmalı. Ayrıca bal vitamin bakımından oldukça fakirdir. Yağda çözünen A ve D vitaminleri balda bulunmaz. Polenden dolayı B grubu vitaminleri bulunur. Balın besleyici, enerjik, iştah açıcı, antioksidan etkileri vardır. Çocukların gelişiminde de boy uzaması ve kilo aktivitelerinde etki gösterir. Bal koyulaştıkça antioksidan özelliği artar. Sağlıklı insanlar için bal spor yapanlarda yorgunluğa karşı tavsiye edilir. Ayrıca vücudun bağışıklık fonksiyonunu da artırır. Kabızlık, on iki parmak bağırsağı ülserleri ve karaciğer bozukluklarına iyi gelir. Soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve bronş tahrişi için iyi bilinen bir ilaçtır. Enfeksiyonlara karşı savaşa yardım eder, doku yenilenmesinin destekler, işlenmemiş ve saf haliyle yara izlerini azaltır. Hemen uygulandığınıda bal yanıklara ait su toplanmasını azaltır. Diabete iyi gelir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim