• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Balıkesir'de kürtaj skandalına dava

Balıkesir'de kürtaj skandalına dava
6 ay önce gerçekleştirilen 'Neşter' adlı operasyonda Susurluk'taki muayenehanesindeki sekreteri E. Ü. U. ile birlikte tutuklanan Jinekolog Dr. İ. E. 'nin, 5- 6 aylık bebekleri kürtajla aldığı, bazı bebekleri ölmüş gibi gösterip sattığı öne sürüldü.

Balıkesir'de 6 ay önce gerçekleştirilen 'Neşter' adlı operasyonda Susurluk'taki muayenehanesindeki sekreteri E. Ü. U. ile birlikte tutuklanan Jinekolog Dr. İ. E. 'nin, 5- 6 aylık bebeklerie kürtajla aldığı, bazı bebekleri ölmüş gibi gösterip sattığı öne sürüldü. Bursa'nın Karacabey ve Balıkesir'in Susurluk ilçelerinde muayenesi olan, Balıkesir'deki özel bir hastanede bir dönem yönetim kurulu başkanlığı da yapan Dr. İ. E. ve sekreter E. Ü. U. hakkında 21 ile 85 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı geçen yıl eylül ayında bazı ihbarlar sonrası kentteki 3 özel hastaneyi incelemeye aldı. 2011 yılı Şubat ayında 'Neşter' adı verilen operasyonu düzenleyen jandarma, bazı hastalara ameliyat yapmadan yapılmış gibi gösterip sigortadan para aldıkları ve devleti zarara uğrattıkları saptanan, doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan 11 kişiyi gözaltına aldı. Yasal süresi olan 10 haftayı geçmiş bebekleri kürtajla aldığı belirlenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Dr. İ. E. ve kendisine yardım ettiği ileri sürülen sekreteri E. Ü. U. , doktorun ortağı A. A. ve hastane müdürü M. T. soruşturma kapsamında tutuklandı.

PİZZA KUTUSUNDA GÖMMÜŞLER

Jandarma ekipleri, özel hastanelerin birinde yolsuzlukla ilgili resmi evrakları incelerken kuruma gelen ve hamile olarak kaydı yapılan kadınların, nüfus müdürlüğünde doğum kayıtları olmadığını fark etti. Kayıp bebeklerin peşine düşen ekipler, anne adayları Tuğba Y. ve Sultan K. 'nın ifadelerine başvurdu. İki kadının ifadesinden yola çıkan ekipler 4- 5 aylık bebeklerin ilaçla anne kardında öldürüldüğü, ardından suni sancıyla doğurtulduğu ya da kürtajla alındığını belirledi.

Bu gelişmenin ardından geçen nisan ayında, 10 haftalığın üstündeyken anne karnında ölen 2 bebeğin Balya ve Susurluk İlçeleri'ndeki mezarları açıldı. Minik bebeklerin pizza kutusu ve bebek bezine sarılarak gömüldükleri ortaya çıktı. Ceninlerden alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan incelemede bebeklerin Tuğba Y. ve Sultan K. 'ya ait olduğu belirlendi.

İDDİANAMEDEN KORKUNÇ GERÇEKLER

Hazırlanan iddianamede doktor İ. E. 'nin istenmeyen gebelikleri yasal süre olan 10 haftanın dolmasına ve tıbbi gerekliliklerin yerine getirilmemesine rağmen sonlandırdığı, bu işlemi Karacabey ve Susurluk'taki muayenehanelerinde kanunlara aykırı olarak, gerekli sterilizasyon ve devletin gözetimi olmaksızın gerçekleştirdiği ileri sürüldü. İ. E. 'nin özel hastanede ise gayrimeşru ilişkilerdeki gebelikleri sonlandırmayı kayıtlara geçirmeden gizlice yaptığı kaydedildi. İ. E. 'nin ultrason görüntülerine göre, hamile kadınlara 'Dextroz' adlı ilacı verdiği, bu ilacın etkisiyle bebeğin anne karnında öldüğü ve ertesi gün de suni sancı ile doğum yaptırdığı ve gebeliği sonlandırdığı iddia edildi.

BEBEKLERİ SATMIŞ

Doktor İ. E. 'nin bazı durumlarda istenmeyen bebekleri para karşılığı üçüncü kişilere sattığı da öne sürülürken, Susurluk'taki muayenesinde yapılan aramada S. S. imzalı 'çocuk hakkında hiçbir hak talep etmiyorum' yazılı bir belge bulundu. Dr. İ. E. 'nin çeşitli nedenlerle bebeğini istemeyen kadınlarla pazarlıklar yaptığı ve 6 bin TL'ye kadar para aldığı, yanında çalıştırdığı ebe hemşirelere de asgari ücret artı elden para verdiği iddianamede yer aldı. Dr. İ. E. 'nin bebeği istemeyen Azeri uyruklu Esmira E. 'nin doğumunu gerçekleştirdikten sonra, çocuğu olmayan bir başka kadın adına doğum yapmış gibi belge düzenlediği de iddianamedeki suçlamalar arasında yer aldı.

Şüpheli Eren'in yanında sekreter olarak çalışan E. Ü. U. 'nun mesai bitiminden sonra hayali hasta muayene ve yatışları için sahte dokümanlar ve kimliklerden bilgi deposu oluşturduğu öne sürüldü. E. Ü. U. 'nun yaptığı 921 işlemden 630'unun problemli işlemler olduğu belirlendi.

JANDARMADA 11 BİN DOSYA

Dr. İ. E. ve sekreteri E. Ü. U. 'nun bu suçlamalar sonrası Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 ila 85 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacağı bildirildi. Suça konu eylemin tekrar tekrar işlenmesi nedeniyle, cezanın daha da artabileceği belirtildi. Bu soruşturmayla ilgili jandarmanın elinde yaklaşık 11 bin dosya olduğu, incelemenin sürdüğü de bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2983 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim