• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Başbakan Erdoğan, özürlü memur kurasını çekti

Başbakan Erdoğan, özürlü memur kurasını çekti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 bin 746 özürlünün memur olarak atandığı Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) yerleştirme ve kura çekimin gerçekleştirdi.

ATO Kongre Salonu'ndaki ÖMSS yerleştirme ve kura çekim törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve çok sayıda özürlü vatandaş ile ailesi katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada memur olarak görevlerine başlayacak 7 bin 746 özürlü vatandaşı tebrik etti. Kura çekiminde bir yere yerleştirilemeyecek olanlardan karamsar olmamalarını isteyen Erdoğan, "Bu istihdam süreci bundan sonra da devam edecek. Kamuda ne kadar yüzde 3'e tekabül eden engelli ihtiyacı varsa, bundan sonra bu engelli yerleştirme ile ilgili kamudan bu tespiti yaptıktan sonra resen bu imkanları başlatacağız. Yani Başbakan olarak bizim talimatımızla belli periyotta buralar dolana kadar engelli kardeşlerim kamuda yerlerini almış olacak. Bu yüzde 3'ten taviz vermeyeceğiz." diye konuştu.

İlan edilen 7 bin 746 kadro için Türkiye'den 128 bin 330 kişinin başvurduğunu aktaran Erdoğan, "İlan edilen kadronun 16 katı kadar başvuru söz konusu." dedi.

Erdoğan, başvuran her 2 lisans mezunundan, her 5 ön lisans mezunundan, her 16 lise mezunundan ve her 66 ortaöğretim mezunundan birinin istihdam edileceğini vurguladı. Bu sayılar üzerinde çok iyi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Eğitim seviyesi yükseldikçe istihdam seviyesi artıyor." ifadesini kulandı. Erdoğan, özürlülerin eğitimi konusunda ailelerin daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yasalarda yer aldığı için konuşmasında 'özürlü' ifadesini kullandığını vurgulayan Erdoğan, yeni yasama döneminde bu ifadenin 'engelli' olarak değiştirileceğini aktardı.

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şu anda kamuda 21 bin 900 özürlü çalışan bulunduğunu aktardı. Çelik, özürlü istihdamında 10 yılda yüzde 400 artış yaşandığını vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, salonu dolduran engellilere, "780 bin kilometrekarelik Türkiye'de en önemli renk ve motifleri sizlersiniz. Siz huzurlu olduğunuz sürece, biz huzurluyuz. Sizin hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz." diye seslendi.

Ayrıca törende, TBMM Kütüphanesi'nde 3 gün önce göreve başlayan down sendromlu Mustafa Tuncer, 2010 yılında ataması yapılan görme özürlü edebiyat öğretmeni Mustafa Beşdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda mimar olarak çalışan işitme engelli Hayal Yaşam Yıldırım da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, ÖMSS'de ortaöğretim, ön lisans ve lisansta birinci olan öğrencilere belgelerini verdi. Ardından, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in sahneye getirdiği mühürlü zarfı açan Erdoğan, ismi yazılı öğrencilerin nerelere yerleştirildiğini açıkladı.

Erdoğan ardından, "Bayram ertesi görev başına." diyerek, 7 bin 746 kadro için elektronik ortamda yerleştirme ve kura çekimini gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim