• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan Erdoğan’dan sağlık çalışanlarına müjde

Başbakan Erdoğan’dan sağlık çalışanlarına müjde
Sağlık-Sen tarafından Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü kapsamında düzenlenen Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması’na katılan Başbakan Erdoğan, sağlık çalışanlarına bir çok müjde verdi.

Lisans tamamlama konusunda Sağlık Bakanı’na talimat veren Başbakan Erdoğan, sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine 1 yıl yıpranma payı için de gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Başbakan, kreş isteğine de olumlu cevap verdi.

Sağlık-Sen Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü, ‘Sağlık Çalışanları Büyük Türkiye Buluşması’ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen Onursal Başkanı, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı.

Açılışta konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdi. Sağlık çalışanlarının yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, vekil ebe hemşireler, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanları, 4/C’liler ve görevde yükselme sınavını kazanmasına karşın kadrosuzluk sebebiyle atanamayan 2351 kişiye de kadro talep etti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, Sağlık-Sen’in talep ettiği konulara yönelik müjdeler verdi.

Başbakan Erdoğan, sağlık çalışanlarının 2 yıllık ön lisans eğitiminin 4 yıla tamamlanmasının önünün açılacağını belirtirken, yine sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine, 1 yıl yıpranma hakkı verilmesi için yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

ERDOĞAN: SİZLER UMUDUN ADISINIZ

İnsan hayatı için, hayatı kurtarmak için, hastalıklara şifa bulmak için mücadele edenlerin kutsal bir görev ifa ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Onun için sizlerin yeri çok farklı. Ne büyük zorluklar yaşadığınız biliyoruz. Ulaşılmazlara ulaştığınızı, uzak demeden, ücra demeden, ihtiyacı olanlara nasıl el uzattığınızı biliyoruz. O çilelere rağmen, insanların en güzel anılarına tanıklık ettiğinizi biliyoruz. Bebekler dünyaya geldiğinde annelerinden önce sizleri görüyor. Ameliyatla dünyaya yeniden gelmiş gibi uyanan, hastalar önce sizleri görüyor. En zor anlarında bir şefkat bekleyen yaralı önce sizi görüyor" dedi.

2007 yılında lisansüstü eğitim alan hemşirelere, uzman hemşire yolunu açtıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, 2010 yılında yayımlanan hemşirelik yönetmeliği ile hemşirelerin görevi, yetki ve sorumluluklarını deha belirgin hale getirdiklerini söyledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 3 MÜJDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sağlık çalışanlarına 3 müjde verdi. Başbakan Erdoğan; sağlık çalışanlarının 2 yıllık ön lisans eğitiminin 4 yıla tamamlanmasının önünün açılması için Sağlık Bakanına talimat verdi. Sağlık çalışanlarının talepleri arasında yer alan, yıpranma payı konusunda da çalışma başlatılacağını açıklayan Erdoğan, sağlık çalışanlarına 5 yıllık hizmet karşılığında 1 yıl yıpranma hakkı verilmesi konusunda, çalışma yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdi. Başbakan Erdoğan sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş hizmeti verilebilmesi için de bir çalışma yapacaklarını müjdeledi. Başbakan Erdoğan, her hastanede kreş açılması için çalışma yapılmasını da istedi.

HASTANELERDE REHİN KALMAK YOK

AK Parti hükümeti öncesi, röntgen için 6-7 ay sonrasına gün verildiğini hatırlatan Erdoğan, “Bu Afrika ülkelerinde yoktu. Bunların hepsi geride kaldı. Sağlık hizmet almak adeta insanımız için çileydi. Belediye başkanlığı dönemimde rehine kurtardığım günleri hatırlıyorum. Bu ülkede bunları yaşadık. Türkiye'de yıllarca hastane kapılarındaki dramlar manşetlere yürek parçalayıcı haberler okundu. Allah'a şükür bizler bu tabloyu değiştirdik” dedi.

SİZİN YAPTIĞINIZ BİR AŞK

Erdoğan “Sizin verdiğiniz, hizmetin bedeli olmaz. Şunu bilin, sizinki bir aşktır, çünkü bu iş öyle kolay kolay yapılmaz. Ama bir sevdan olunca yapılır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temeli üzerinde yükselteceklerini söyledi. Artık boynum bükük hastane kapılarından insanların dönmesini görmek istemediklerini belirten Erdoğan, Sağlık alanında eksiklerin olduğunu ve bunların aşılacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan, sağlık çalışanlarına müjdelerde verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7579 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim