• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti
Kadıköy’deki Medipol Hastanesinde bir süredir tedavi altında bulunan Tenzile Erdoğan bu sabah 09.15’te hayatını kaybetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan yaşamını yitirdi. Safra kesesi ameliyatı olan Tenzile Erdoğan yaklaşık bir haftadır hastanede tedavi görüyordu. Erdoğan, acı haberin ardından korumasız olarak acilen evinden ayırılarak hastaneye gitti. Erdoğan, yarınki Bursa programını da iptal etti. Tenzile Erdoğan için yarın öğle namazından sonra Fatih Camii'nde tören yapılacak. Cenaze daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'na toprağa verilecek.

Başbakan Erdoğan annesine olan sevgisi ve saygısı ile biliniyordu. Yakın çevresi, Erdoğan'ın annesine sürekli 'anacığım' diye hitap ettiğini belirtiyor...

Annesi vefat eden Başbakan Erdoğan hastaneden ayrıldı evine gitti. Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti.

Kadıköy’deki Medipol Hastanesinde bir süredir tedavi altında bulunan Tenzile Erdoğan bu sabah 09.15’te hayatını kaybetti.

Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan, 30 Eylül’de saat 18.00 civarında karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan klinik radyolojik ve laboratuvar tetkikler sonucunda Tenzile Erdoğan’a akut kolesistit tanısı konulmuş, gerekli ameliyat hazırlıklarını takiben, 1 Ekim saat 11.00’de hastane hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı başkanlığındaki ekip tarafından kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonu gerçekleştirilmişti. Tenzile Erdoğan 83 yaşındaydı.

Hastaneden resmi açıklama yapılması beklenirken, Başbakan'ın yakın kurmaylarından Ömer Çelik ve eski danışmanlarından Akif Beki de acı günde destek vermek üzere hastaneye gitti.

Erdoğan'ın babaocağı Rize'de büyük üzüntü yaşanıyor. Acı haberin ardından aile üyeleri İstanbul'a gelmek için hazırlığa başladı.

İlk bilgilere göre Tenzile Erdoğan'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verilecek. Cenazenin yarın öğlen Fatih Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi. Tenzile Erdoğan'ın cenazesi daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DÜN AKŞAM HASTANEDE ZİYARET ETMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyatla safra kesesi alınan annesi Tenzile Erdoğan'ı dün akşam hastanede ziyaret etti.

Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 1.5 saat sürmüş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında hastaneye gitmişti.

ANNESİNE DÜŞKÜNLÜĞÜ İLE BİLİNİYORDU
Annesine düşkünlüğü ile bilinen ve annelere verdiği önemi vurgulamak için "Cennet anaların ayaklarının altındadır" Hadis-i Şerifi'ni sık sık dillendiren Başbakan Erdoğan, ameliyat olan annesini bırakıp gittiği Güney Afrika'dan dönüşte bir istekte bulunmuştu.

Yaklaşık 9 saat süren Güney Afrika yolculuğunda işadamları ve basın mensuplarıyla sohbet eden Erdoğan, annesinin durumu için “Dünden daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim