• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakanın doktoru Umut ile ilgilenecek

Başbakanın doktoru Umut ile ilgilenecek
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında hafızasını yitirip felç kalan Rus genci "Umut"un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'nın, Başbakan Erdoğan ile Samsun ziyaretinde görüşme fırsatı bulmasının ardından umutları arttı

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında hafızasını yitirip felç kalan Rus genci "Umut"un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'nın, BaşbakanErdoğan ile Samsun ziyaretinde görüşme fırsatı bulmasının ardından umutları arttı.

Antalya'da 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalarak bilincini yitiren ve Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği Rus genci Umut'un tedavisi, Samsun Romatem Fizik Tedavi Hastanesinde devam ediyor.

Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 Temmuz Cumartesi Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'a ulaşarak Umut'un ve kendisinin yaşadığı sıkıntılar konusunda yazdığı mektubu verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın kendisini ve Umut'u miting alanında gördüğünde korumalarına söyleyip yanına çağırdığını belirten Kabadayı, "Önce Emine Erdoğan ile konuştuk. Daha sonra Başbakan mektupta ne yazdığını ve ne istediğimi sordu. Ben de kendisine Umut'un bakım ihtiyaçlarının giderilmesini, hastanede iyileşene kadar kalmayı istedim. O da 'tamam' dedi. Tekerlekli sandalyedeki Umut'u görünce çok mutlu oldu. Kendisine, 'Ben Moskova'ya gittiğimde devletim Umut'a sahip çıktı' dedim. Benim devletim sizsiniz. Umut'un babası sizsiniz' dedim. O zaman daha çok mutlu oldu. Fotoğraflar çektirdik. Ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Özellikle kendi doktorundan bizimle ilgilenmesini istedi" dedi.

Başbakan Erdoğan'a verdiği mektup sonrasında Antalya ve Samsun valiliklerinden aradığını belirten Kabadayı, şunları dile getirdi:

"İlk olarak Antalya Valiliği tarafından arandım. Daha sonra Samsun Valiliği özel kalemi aradı. Başbakan'a verdiğim mektubun içeriğinin ne olduğunu, ne istediğimi sordu. Ben de kendisine Umut'un burada kalıp tedavisinin devam etmesini ve maddi ihtiyaçlarının giderilmesini istediğimi söyledim. Benden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaramı aldılar. Ben asla yılmadım, yılmayacağım. Çünkü ben anneyim. Umut iyi olana kadar mücadeleye devam edeceğim. Ben Umut'un sağlığına kavuşacağına inanıyorum."

- Umut artık gülüyor

Umut'un tedavilere cevap vermeye başladığına dikkat çeken Kabadayı, "Benim artık yüzüm gülüyor. 6 yıl bitti 7'nci yıla giriyoruz. Umut artık gıdıklanıyor, gülüyor başını dengeliyor. Daha rahat desteksiz tekerlekli sandalyeye oturabiliyor. Biz ilk kez insanların içine çıkıyoruz. İnsanlara bakıyor, seslere cevap veriyor" şeklinde konuştu.

- Umut dış seslere tepki veriyor

Doktoru Orhan Akdeniz ise Umut'un son 2 aylık dönemde özellikle dışarıdan gelen seslere çok ciddi tepkiler vermeye başladığını kaydetti.

Umut'un müzik dinlemek, televizyon seyretmek, ışığın kapanması ve açılması gibi olaylara tepki verdiğini ifade eden Akdeniz, "Bu tepkileri Umut'un vücut hareketlerinden gözlemliyoruz. Buraya gelmeden önce Umut bu hareketleri yapamıyordu. Başını dengeleyemiyordu, desteksiz oturamıyordu. Şu anda yaklaşık 1 dakika gibi desteksiz oturabiliyor. Özellikle Rus müzikleri can kulağı ile dinliyor. Bunlar tedavi sürecinin iyi gittiğinin göstergeleridir" dedi.

Bu haber toplam 2533 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim