• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Başbakanlıktan 'Su Kalitesi Yönetimi' genelgesi

Başbakanlıktan 'Su Kalitesi Yönetimi' genelgesi
Çevre ve Orman Bakanının başkanlığında ''Su Kalitesi Yönetimi Yönlendirme Kurulu'' oluşturulacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı ''Su Kalitesi Yönetimi'' başlıklı Başbakanlık Genelgesi,

Çevre ve Orman Bakanının başkanlığında ''Su Kalitesi Yönetimi Yönlendirme Kurulu'' oluşturulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı ''Su Kalitesi Yönetimi'' başlıklı Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Genelgede, ''Su Kalitesi Sektörü''nün Avrupa Birliğine (AB) üyelik sürecinde, 21 Aralık 2009'da müzakereye açılan ''Çevre Faslı''nda yer aldığı anımsatılarak, konuyla ilgili AB uyum çalışmalarının Çevre ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğinde sürdürüldüğü belirtildi.

Genelgede, çevre faslında yer alan ''Su Kalitesi Sektörü'' başlığı altındaki direktifler ve ''AB Su Çerçeve Direktifi'' ile alt direktifleri kapsamında üstlenilen taahhüt ve ulusal sorumlulukların yerine getirilmesi amacıyla kısa, orta ve uzun vadede ilgili kurumlarca yasal, idari ve teknik olarak atılması gereken adımların belirlenmesi, ülke su koruma politikalarının bütüncül bir yaklaşımla oluşturularak etkin koordinasyon ve işbirliği içinde uygulanmasına ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Bu çerçevede su kalitesiyle ilgili olarak AB Müktesebatının Üstlenilmesine İlişkin Ulusal Program ile ulusal ve uluslararası belgelerde yer alan hedeflerin gerçekleştirilmesi için strateji ve politika geliştirmek, kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilmesi gereken hususların uygulanmasını izlemek ve değerlendirmek, üst düzeyde koordinasyon ve işbirliğini sağlamak üzere Çevre ve Orman Bakanının başkanlığında ''Su Kalitesi Yönetimi Yönlendirme Kurulu'' kurulmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Genelgede, Kurulun, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Tarım ve Köyişleri, Sanayi ve Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm bakanlıkları ile Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve AB Genel Sekreterliğinin en az müsteşar yardımcısı/genel sekreter yardımcısı düzeyinde temsilcilerinin katılımıyla oluşacağı belirtildi.

Genelgeye göre, Kurul, yılda en az iki kez toplanacak, çalışma usul ve esasları Kurul tarafından belirlenecek, sekretarya hizmetleri ve Kurul tarafından alınan kararların uygulanması ve koordinasyonu Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünce yürütülecek.

Kurul, gerekli gördüğünde, diğer bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum örgütleri, meslek birlikleri ve özel sektör temsilcilerini toplantılarına davet edebilecek.

Kurul tarafından ihtiyaç duyulması halinde alt kurul, komite ve çalışma grupları oluşturulabilecek. Alt kurul, komite ve çalışma gruplarında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sivil toplum örgütleri, meslek birlikleri ve özel sektör temsilcileri de yer alabilecek.

Genelgede, kurul çalışmalarının bütünlük içinde gerçekleştirilmesi ve eşgüdümün sağlanması, Kurul kararları doğrultusunda uygulamaların gerçekleştirilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca gereken destek ve yardımın sağlanması istendi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2246 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim