• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Başhekim özel hastane açınca devlet hastanesi doktorsuz kaldı

Başhekim özel hastane açınca devlet hastanesi doktorsuz kaldı
Devlet hastanesi başhekimi ile bazı doktorlar özel hastane kurunca doktorlar istifa edip özel hastaneye geçti. Devlet hastanesinde uzman doktor kalmadığı için hastalar da mecburen özel hastaneye gidiyor.

Devlet hastanesi başhekimi ile bazı doktorlar özel hastane kurunca doktorlar istifa edip özel hastaneye geçti. Devlet hastanesinde uzman doktor kalmadığı için hastalar da mecburen özel hastaneye gidiyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, devlet hastanesi başhekimi, hastanedeki bazı doktorlar ve işadamlarının girişimiyle özel hastane açıldı. Doktorlar peş peşe istifa edip özel hastaneye geçince devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı bile kalmadı. Devlet hastanesinde son olarak 4 doktorun birden istifa etmesi hastaları zor durumda bıraktı. İlçe halkı, hastaların özel hastaneye yönlendirildiğini iddia ediyor. Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Toprak, özel hastaneye ortak olduğunu doğrularken, ilçeye doktor atanması için başvuruda bulunduklarını söylüyor. İlçede, ikinci bir özel hastane inşaatı ise hızla sürüyor. Yeni özel hastanenin ortakları da devlet hastanesinde çalışan hekimler.

Kırıkhan Devlet Hastanesi Başhekimi, göz doktoru, kadın doğum uzmanı ve bazı işadamlarıyla birlikte Özel Bilim Hastanesi'ni kurdu. Devlet hastanesindeki doktorlar peş peşe istifa edip bu hastaneye geçti. Bu süreçte devlet hastanesindeki doktorların bir kısmı da rapor aldı. Hastanede göz kliniği 3 aydır kapalı, nöroloji servisinde hekim bulunmuyor. Kadın doğum servisindeki 3 doktordan biri raporlu, birisi izinli, birisi de istifa ederek özel hastaneye geçti. Geçici görevle gelen kadın doğum uzmanı da 11.00-14.00 saatleri arasında çalışıyor. Bu saatler dışında gelen doğum hastaları ya özel hastaneye ya da başka bir şehre yönlendiriliyor.

İki yıldır ortopedi uzmanı yok

Kırıkhan Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Toprak, özel hastanenin ortağı olduğunu doğruluyor. Devlet hastanesi olarak doktor açıklarının olduğunu kabul eden Toprak, "İki yıldır ortopedi doktorumuz yok. Doğum uzmanı doktorlarımızın biri kaza yaptı, diğeri de istifa etti. Nörolog doktorumuz istifa etti. En az iki göz doktoruna ihtiyacımız var. Taleplerimizi bakanlığa ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'ne ilettik. Şu anda acilen ortopedi, nöroloji, göz doktoruna, radyoloji ve kadın doğum uzmanına ihtiyacımız var." dedi.

Eşinin tedavisi için hastaneye gelen Ali Demen (72) 1,5 ay önce geldikleri hastanede nöroloji doktoru bulamadıklarını, şimdi de durumun değişmediğini anlatıyor. Bu durumda mecburen özel hastaneye gittiklerini ve ücret farkı ödeyerek muayene yaptırdıklarını söylüyor. Demen, "Emekli maaşıyla özel hastaneye nasıl gidebilirim. Bugün geldik, yapılan tahlillere, çekilen filmlere sürekli fark ücreti adı altında ödemeler yaptım. Peki yarın ne olacak?" diyerek öfkesini dile getiriyor. Ahmet İbrahim Keleş (17) isimli hasta da "Devlet Hastanesi acil servisine geldim. Ortopedi servisine gönderdiler. Doktor olmadığı için bize özel hastaneye gitmemi söylediler." diyerek özel hastaneye yönlendirildiğini anlattı.

Özel Bilim Hastanesi Başhekimi Murat Hekimoğlu da hastaların buraya yönlendirildiği şeklindeki iddialara "Devlet Hastanesi'nde tomografi, kemik ölçümü ve mamografi aletleri olmadığı için hastalar önceden Antakya veya İskenderun'a gidiyorlardı. Şimdi bize geliyorlar." cevabını verdi.

Zaman

Bu haber toplam 11905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim