• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Başhekim yardımcısı suçlamaları kabul etmedi

Başhekim yardımcısı suçlamaları kabul etmedi
Kanuni'deki 115 hamile çocukla ilgili hakkında dava açılan başhekim yardımcısı Akif Akça'nın ilk ifadesi: 97 çocuk gebe 15 yaşından büyük olduğu için bildirim zorunluluğu yok.

UTANÇ LİSTESİNİN SORUMLULARI SUÇU BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ATIYOR

Türkiye'nin gündemine oturan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 115 hamile çocukla ilgili ifadesi alınarak adli kontrolle serbest bırakılan ve hakkında 'suçu bildirmemek' suçundan dava açılan başhekim yardımcısı Akif Akça'nın ifadesine AKŞAM ulaştı. Suçlamaları kabul etmeyen Akif Akça ifadesinde suçu doktorlara atarak, şunları söyledi:

18'NDEN KÜÇÜKLER SOSYAL HİZMETE

2017 yılı Aralık- Şubat aylarında hastane başhekim yardımcısı olarak Sosyal Hizmetler ve Çalışan Hakları biriminde göreve başladım. Bu birimde Nazlıcan Dilber tek çalışandı. Hastanemize gelen hastalar ilk önce poliklinik ve acile giderek muayene ve tedavilerini yaptırırlar. 18 yaşından küçük gebeler Sosyal Hizmetler Birimi'ne gönderilir.

İSTİSMAR YOKSA İL SAĞLIĞA GİTMEZ

Bu birim de hastayla görüşme yapılır. Sosyal Hizmetler görevlisi gebe olduğunu tespit ettiği 15 yaş altı küçük olanlar için yetkili birimlere rapor hazırlayıp, suç duyurusu yazar. Bu yazıyı kendi imzaladıktan sonra bana yani hastane yöneticisine paraf attırır. Paraf atılan kağıt bizde kalır. Sosyal Hizmet Uzmanının imzaladığı kağıt ise yetkili birimlere gönderilir. Yetkili birimlere gönderilen surette bizim parafımız olmaz. 15 yaş küçük gebe için şikayet, darp, cebir, hile, istismar ve ihmal şüphesi yoksa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirimde bulunulmaz.

Tüm bildirimler tam

Hastane yönetimi kararıyla 9 Mayıs'ta Dilber ile ÇİM'de görevli Şerife İclal Nergis'in yerleri değiştirildi. Nergis, 12 Haziran'da 115 gebe çocuk için yetkili mercilere bildirim yapılmadığı için yönetime tutanak vermiş. Yazı bana geldi. Ben de Dilber'den yazıya cevap istedim, 15 yaş altı tüm gebeler için bildirim yapıldığını belirtti. Hukuka aykırı bir işlem yoktu. Nergis, bu işlemlerin haricen dışarıdan yapıldığı için işlem yapılmadığını düşünerek suç duyurusunda bulunmuştur.

Hastalar gitmemiştir

İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazılan yazıdan anlaşıldığı gibi 15 yaşından büyük 97 çocuk gebe için bildirim zorunluluğu yoktur. 15 yaşın altındaki gebeler için de bildirimler yapıldı. Poliklinik ve acil servisler bu tarz vakaları Sosyal Hizmetler'e göndermemişse haberdar olunmamıştır. Zaten poliklinikten yönlendirmeler sistem üzerinden yapılmadığı için sosyal hizmetlere gönderilen hastalar, görevlinin yanına gelmemiş ise haberi olmayabilir.

ÇOCUKLAR BUGÜN İFADE VERECEK

Bugün ilk olarak emniyet çocuk büro ekipleri, kendi bölgelerindeki çocukların ifadelerini, hastane bünyesindeki Çocuk İzleme Merkezi'nde almaya başlayacak. İfade alınması işlemi sırasında, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşirelerin yanı sıra soruşturmayı yürüten bir savcının da olduğu öğrenildi.

NESLİHAN KESKİN

Akşam
Bu haber toplam 3583 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim