• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Basit güzellik önerileri, Cilt hidrasyonu

Basit güzellik önerileri, Cilt hidrasyonu
Cilt bakımı uzmanlığındaki lider ismin önerileri...

Medyanın dayatmalarına rağmen kadınlar çok ekstrem değişimler istemiyor. American Society for Aesthetic Plastic Surgery’nin araştırmasına göre çoğumuz, doğal olarak, daha iyi görünmek istiyoruz, yüzde 68’lik kısmımız hafif, göze çarpmayan değişiklikler tercih ediyor üstelik.

Dr. Linda Franks, cilt bakımı uzmanlığındaki lider isimlerden biri, “Zamansız, sağlıklı görünümü elde etmek için, özel bir cilt bakımı rejimine girmekle işe başlamalısınız. Cildinize iyi bakmak, kırışıklıklar, yaş lekeleri ve hatta kuru cildi bile önleyebilir” diyor.

Doktorlar, cilt tipi ne olursa olsun, püf noktanın onu nazikçe temizlemek olduğunda birleşiyorlar. Bu temizliği yaparken de sıcak su değil, ılık su kullanmalısınız ki cildinizde kurumaya sebep olmasın. Yüzünüzü yıkarken sünger ya da havlu kullanıyor iseniz onu bir kenara atın; bu ürünler cildiniz için fazlasıyla sert, sadece ellerinizi ve parmaklarınızı kullanın.

Kadınların yüzde 68’i kuru, gergin ve kolay tahriş olan anlamına gelen hassas ciltten yakınıyor. Milliyet'in haberine göre, düzenli olarak nemlendirici kullanın. Parfüm ve boya, koruyucu maddeler gibi katkı maddeleri içeren sert temizlik ürünlerinden kaçının çünkü hassas ciltleri tamir etmek tahriş etmekten çok daha uzun zaman alıyor.

Eğer cildiniz kuru ve kolay tahriş oluyor ise, günde bir kereden fazla yıkamayın. Bu cildinizin kendi ürettiği doğal yağların kurumasına sebep olabilir. Cildinizin doğal bariyerini korumak için hafif, yağsız, su bazlı nemlendiriciler tercih edin. UVB ve UVA ışınlarından korunmak için ise en az 15 faktör koruyucu içeren kremleri tercih edin.

Dr Frank’e göre egzersizler kan damarlarını açıyor ve bu cildin çok daha sağlıklı ve genç görünmesine sebep oluyor. Yani egzersiz yapmak sadece formunuz için değil cildiniz için de önemli. Düzenli kardiyovasküler egzersiz cilde olan kan akışını çoğaltıyor ki bu da kolajen üretimini destekliyor. Egzersiz yapmak ve kasları geliştirmek cildin sıkılaşmasına da sebep oluyor.

Ve tabi ki su, cilt hidrasyonu için günde en az 1,5 litre su içmelisiniz

Makyaj çantanızı en son çıkan ürünlerle doldurmadan önce, bu son derece basit güzellik temellerine dikkat edin deriz. Uygulamaya başladıktan sonra gördükleriniz en az kozmetik reklamları kadar hoşunuza gidebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9187 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim