• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Başkentte 2 hekime darp!

Başkentte 2 hekime darp!
Başkentte, Yüksek İhtisas Hastanesinde bir doktorun, ameliyatta hayatını kaybeden hasta yakınları tarafından darbedilmesine meslektaşları tepki gösterdi


ANKARA-Başkentte, Yüksek İhtisas Hastanesinde bir doktorun dün ameliyatta hayatını kaybeden hasta yakınlarına acı haberi verdikten sonra saldırıya uğramasına, hastane önünde toplanan meslektaşları tepki gösterdi.

Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Paç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, doktor Mehmet Hamdi Özbek'in dün bir hastanın yakınları tarafından darbedilmesi sonucu burnunun kırıldığını ve şu anda evinde istirahat ettiğini söyledi.

Saldırıyı kınadıklarını belirten Paç, sağlıkta şiddetin sona ermesini istedi.

Yaşanan olayın çalışanların motivasyonunu kırdığı gibi hizmetin de aksamasına neden olduğunu ifade eden Paç, "Bu nedenle halkımızı daha duyarlı olmaya, dünyanın en fedakar meslek grubu olan hekimlere ve sağlık çalışanlarına hak etmedikleri bu davranış biçiminden vazgeçmeye davet ediyoruz." dedi.

Saldırıyla ilgili savcılık tarafından yasal işlem başlatıldığını aktaran Paç, iki şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti.

- "Daha ne kadar kişinin canı yanacak?"

Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Sema Turan da hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, "Daha ne kadar kişinin canı yanacak?" sorusunu yönelterek biraz daha saygı görmek istediklerini söyledi.

Hastanede yılda 2 bin 500-3 bin açık kalp cerrahisinin gerçekleştirildiğini belirten Turan, şöyle konuştu:

"Bir asistan arkadaşımız, maalesef genel durumu çok kötü olan bir hastanın ameliyatı sonrası bir kayıp haberi vermek zorunda ki bu çok acıdır bir hekim için. Kolay değildir kayıp haberi vermek. Çok kolaymış gibi algılanmamalıdır halk tarafından da. Arkadaşımıza 5-6 kişi tarafından hiç de hoş olmayan bir darp söz konusu. Bu çocuk, halk çocuğu. O çocuğun da bir anne babası var. Lütfen bir de bu gözle baksın halkımız, biz de böyle görelim olayı."

Turan, dün geceden beri olayın üzüntüsünü yaşadıklarını anlatarak, "Arkadaşımız ölmedi diye dua ediyoruz. Kimse halktan uzak değil, hepimiz halkız. Kimse bizi ayırmasın, siz neyseniz biz de oyuz. Bu noktada halktan destek bekliyoruz. Bizden önce onların durdurması lazım. Onların 'Benim doktoruma dokunma.' demesi lazım." diye konuştu.

Olayı "dram" olarak nitelendiren Turan, olayın mesleki şevklerine zarar verdiğini kaydetti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim