• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Baskılara isyan ediyorum depresyona girmiyorum!

Baskılara isyan ediyorum depresyona girmiyorum!
Depresyon konusunda dünyada sayılı bilimadamlarından biri olan Prof. Allan Young'dan çarpıcı tespitler... Bir konferans vermek için Türkiye'ye gelen Prof. Young,

Ortadoğu'daki halk isyanlarına değinen depresyon uzmanı Prof. Allan Young'dan çarpıcı tespit. Mağdur edildiğini düşünen ve dayanışma içinde bulunan insanlar, 'depresyon'dan uzaklaşıyor

Depresyon konusunda dünyada sayılı bilimadamlarından biri olan Prof. Allan Young'dan çarpıcı tespitler... Bir konferans vermek için Türkiye'ye gelen Prof. Young, mağdur edildiğini düşünen ve dayanışma içinde bulunan insanların, 'depresyon' ve 'intihar'dan uzaklaştığını söyledi. Libya, Mısır ve Suriye'deki halk isyanlarına değinen Young'a göre, insanlarda kenetlenme hissinin artması, küresel bir hastalık olan depresyondan ve buna bağlı olarak intihardan uzaklaşmalarına neden oluyor. İşte Prof. Allan Young'ın diğer tespitleri:
-  KADINLARDA DAHA FAZLA: Depresyon, erkeklerde yüzde 4 oranında görülürken, kadınlarda bu oran yüzde 8'e çıkıyor. Kadınların fizyolojisi farklı. Yaş ilerledikçe erkeklerle aralarındaki bu fark kapanıyor. Erkekler genelde depresyonu gizlemeye eğitimliler. Erkeklikle bağdaştıramıyorlar, gerçek bir hastalık olarak görmüyorlar.
- DÜNYA HASTALIĞI: 19 ülkede yapılan araştırmada depresyon oranları birbirine çok yakın. Dünya hastalığı diyebiliriz. Gelir seviyesi daha fazla olan ülkelerde mutsuzluk daha fazla gözükebiliyor. Ancak mutsuzluk ile depresyon aynı diyemeyiz.
- UYKUSUZLUK: Majör depresyonun en önemli belirtisi uyku düzeninin bozulması ve iştah düzensizliğine bağlı olarak kilo alınıp-verilmesi.
- KALP KRİZİ: Depresyonu tetikleyen en büyük etkenlerden biri de bedensel sağlık sorunları. Özellikle, kalp krizi geçirenlerin yüzde 40'ı depresyon hastası.

Hepatit B, HIV'den 100 kat daha beter
PARİS Cochin Hastanesi Hepatoloji Birimi Başkanı Prof. Dr. Stanislas Pol, karaciğer hastalıklarında hepatit B ve C virüsünün yüzde 80 oranında etkili olduğu uyarısını yaptı. Prof. Dr. Pol, Berlin'de düzenlenen 46. Uluslararası Avrupa Karaciğer Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde yüzde 7'ye varan görülme sıklığının korkutucu olduğunu da söyledi. Pol, 'Hepatit B ve C virüsü her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin ölümüne yol açıyor. Özellikle Hepatit B virüsü HIV virüsünden 100 kat daha fazla bulaşıcıdır'  dedi.

MÜZİK RUHUN GIDASIDIR
Prof. Allan Young, depresyon hastalarını Mozart ya da Rolling Stones dinleterek tedavi etmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkan YILMAZER
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2317 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim