• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Batık tırnak sorununa kalıcı çözüm

Batık tırnak sorununa kalıcı çözüm
Tırnağınızı çektirerek kurtulacağınız sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte batık tırnak sorununa etkili çözüm... Sağlık sorunları arasında bir çok insanın ortak sorunu olan batık tırnak insanların yaşamını zindana çeviriyor...

Sağlık sorunları arasında bir çok insanın ortak sorunu olan batık tırnak insanların yaşamını zindana çeviriyor. Bir çok kişi tırnağını çektirerek bu sorundan kurtulmaya çalışırken uzmanlar bunun çare olmadığını söylüyor. Adana, Gaziantep ve Hatay'da şubeleri bulunan Podomania Ayak Bakım Merkezi uzmanlarından Nazlı Ekici, insanların ilkel metotlarla bu sorunu çözmeye çalıştığını ifade ederek, "Kıvırcık saçı istediğiniz kadar kesin yine kıvırcık çıkar. Batık tırnakta tıpkı kıvırcık saça benzer. Ortodonti tel sistemi ile batık tırnak sonunu çözüyoruz" dedi.

Ekici, uygulanan eski sistemlerin sorunun tamamen ortadan kalkmasını sağlamadığını belirterek "Kıvırcık saçı istediğiniz kadar kesin yerine düz saç çıkmaz" dedi. Yeni uygulanmaya başlanan bir sistem olan Ortodonti tel sistemiyle bu sorunun çözüme ulaştırıldığını ifade eden Ayak Bakım Uzmanı Nazlı Ekinci, "Batık tırnağın çeşitli nedenleri vardır. En sık olarak hatalı ve derinden kesilen ayak tırnakları, iyi uymayan dar veya sivri burunlu ayakkabılar, devamlı darbelere maruz kalan tırnaklar(sporcular, uçak hostesleri ve bütün gün ayakta çalışan kişiler), hamilelik ve doğum sonrası dönemleri, Obezite(şişmanlık), tırnakların mantar enfeksiyonu, ayak terlemesi gibi bir çok nedenden oluşmaktadır. Batan tırnağın etrafında şiddetli ağrı, şişme ve kızarıklık görülür ve bazen yaranın iltihaplanması,yumuşak dokunun tepkisi ile tırnak kenarındaki dokuda tırnağın üzerine doğru ilerler ve damarlardan zengin olan bir dokunun (granülasyon dokusu) oluşmasına neden olur.Tırnak batığı şiddetli ağrının yanı sıra sosyal hayatı ve hatta günlük basit aktiviteleri de ciddi boyutlarda etkilemektedir.Özellikle kadınlarda ayağın estetik görünümü bozulur ve hastalar istedikleri ayakkabı veya terliği giymelerinde problem yaşayabilir.Hastalar bu problemi fazla ciddiye almayarak sıklıkla kendileri tedavi etmeye çalışmakta olup pedikürcülere giderek çözüm aramaktadırlar.Bazen ılık kompres,antibiyotik kullanımı,tırnak çekme veya batan kısmın kesilmesi gibi geçici çözümlerle tedavi edilmekte fakat tırnağın yumuşak dokuya batmasındaki temel nedenin düzeltilemediği için bir süre sonra tırnak batması tekrarlanmaktadır.Bu hastalar defalarca tırnaklarını çektirmekte fakat tekrar batmalar devam etmektedir." dedi.

ÇÖZÜM ORTODONTİ TEL SİSTEMİ
Batık tırnak sorununun çözümünün yeni geliştirilen ortodonti tel sistemiyle mümkün olduğunu kaydeden Ekici, "Bu sistemi ancak özel eğitim almış ayak bakım uzmanları uygulayabilir. Tırnak batıkları cerrahi müdahale gerektirmeden giderilmektedir. Ortodonti adı verilen tel sistemi ile tırnağın cerrahi olarak çekilmesine gerek kalmamakta ve tırnağın tekrar batması engellenmektedir.Batık tırnakların çekilmeden kurtarılması, olası tırnak batmalarının önlenmesi ortodonti tel sistemi ile artık mümkün." diye konuştu.

Bakımı yapılan batık tırnaklarda sistemin uygulanması sırasında ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmadığına işaret eden Ekici, "Bu uygulama hassas bir bakım gerektirir. Hızlı rahatlamayı sağlar. Ayakkabıların içerisinde herhangi bir engel teşkil etmez, günlük yaşamda olduğu gibi spor ve iş hayatında da bir engel oluşturmaz. Tırnağın doğal uzamasını destekleme ile iyileşme sağlar, hemen hemen problemin tekrarını ortadan kaldırır. Ameliyatla (tırnak çekilmesine) en iyi alternatiftir, özellikle şeker hastaları için çok avantajlı olup mükemmel uyum şekli sayesinde tırnakların şekline göre bireysel uyum sağlar." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8263 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim