• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Bayramda otobüslerde muhbir polisler olacak

Bayramda otobüslerde muhbir polisler olacak
EMNİYET Genel Müdürlüğü(EGM) Trafik Hizmetleri Başkanlığı, bayram tatillerinde artan trafik kazaları ve ölümlerin önüne geçmek için ilginç uygulamalara imza atacak. Belirlenen karayolu güzergahlarında sivil polisler, yolcu gibi otobüslere binecek.

EMNİYET Genel Müdürlüğü(EGM) Trafik Hizmetleri Başkanlığı, bayram tatillerinde artan trafik kazaları ve ölümlerin önüne geçmek için hem havadan hem de karadan denetim yapacak. İl ve güzergahlarda 395 noktada 17 bin 76 denetim polisi, 436'sı gündüz 129'u gece olmak üzere 565 video kameralı radar bulunacak. Ölümlerin en fala yaşandığı yollar ile kör noktaların haritaları çıkartıldı, bu yollarda ise hem havadan hem karadan denetim yapılacak.

ÖLÜM YOLLARINA DENETİM

"Trafik terörüne sıfır ölüm" sloganıyla çalışma yürüten Trafik Hizmetleri Başkanlığı, 5 gün boyunca 24 saat esasına dayalı denetim yapacak. Kazaların en fazla meydana geldiği, ölüm olaylarının en çok yaşandığı Ankara - Bolu - Düzce - Sakarya - Kocaeli - İstanbul, Ankara - Aksaray - Konya (Ereğli) - Niğde (Ulukışla) - Adana, Ankara - Kırıkkale - Kırşehir - Nevşehir (Topaklı) - Kayseri, Ankara - Kırıkkale - Yozgat -Sivas, Ankara- Kırıkkale - Çorum - Amasya (Merzifon) - Samsun, Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) - Afyonkarahisar - Isparta - Burdur - Antalya - Konya, Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) - Afyonkarahisar - Uşak (Banaz) - Manisa (Salihli-Kula) - İzmir, Ankara - Eskişehir - Bilecik (Bozüyük) - Bursa karayollarında hem havadan hem de karadan önlem alınacak. Havacılık Dairesi Başkanlığı'ndan üç helikopter ile Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan rütbeli personel ile havadan denetleme yapılacak, trafiğin yoğun olduğu noktalar tespit edilecek, olası bir kaza durumunda anında bilgi aktarılarak ilk müdahalenin hızlı yapılması sağlanacak.

CASUS POLİSLER

Sürücülerin yorgun, uykusuz, hız ve alkollü araç kullanmalarının önüne geçmek için de otogar giriş çıkışlarında denetimler yapılacak. Belirlenen karayolu güzergahlarında sivil polisler, yolcu gibi otobüslere binecek, hata yapıldığında müdahalede bulunacak, en yakın denetim yerine de bilgi aktaracak. Uzun yoldan gelen ve uykusuz sürücüler durdurularak dinlenmeleri sağlanacak. Özellikle uzak mesafeli seyahat eden sürücüler denetim noktalarında veya uygun alanlarda, hareket etmeleri, el ve yüzlerini yıkamaları veya araçlarını kontrol etmeleri amacıyla araçlarında indirilerek kendilerine gelmeleri sağlanacak. Belli bir süre dinlenmeleri sağlandıktan sonra yola devam etmeleri istenecek.

RADAR ARAÇLARI

Başta otoyollar ve bölünmüş karayollar olmak üzere, hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı karayolarında resmi ve sivil radar araçları konulacak. Sabit ve seyir halinde radarlı hız denetimleri yapılacak. Şehir içi ve şehirlerarası karayollarında hız başta olmak üzere diğer trafik kural ihlallerini en az seviyelere indirilmesini sağlayan Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri (KGYS) ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulu bulunan illerde bu sistemler bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacak. Şehir içi ve şehir dışı karayolu güzergahlarında görevli 17 bin 76 denetim personeli ile gündüz 436'sı radar olmak üzere 3 bin 84 ekip ve 913 yaya görevli denetim yapacak. Gece ise 129'u video kameralı radar bin 375 ekip ve 104 yaya görevli ile denetim hizmeti yürütülecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2529 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim