• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bayramda Tatlıdan Sonra Şekersiz Sakız Çiğneyin…

Bayramda Tatlıdan Sonra Şekersiz Sakız Çiğneyin…
Uzmanlar, bayramlarda fazla tüketilen şeker ve tatlıların birçok diş sorununa sebep olabileceği konusunda uyarıyor.

Bayram şekeri ağzınızı tatlandırırken diş sağlığınızı bozmasın…

 

Uzmanlar, bayramlarda fazla tüketilen şeker ve tatlıların birçok diş sorununa sebep olabileceği konusunda uyarıyor.

 

Ramazan Bayramı’nda tatlı ve şeker tüketimi konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, aksi takdirde bu durumun ciddi ağız ve diş sağlığı sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Dr. Kışlaoğlu, ağız sağlığıyla ilgili problemlerin de genel vücut sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Bayram boyunca özellikle ziyaretlerde ikram edilen şeker ve tatlıların ağızda asidik bir ortam yaratabileceğini söyleyen Dr. Çağdaş Kışlaoğlu,  bu besinlerin diş çürüğü oluşumunu hızlandırdığını vurguladı.

 

Peki, bayramda ağız sağlığımızı korumak için ne yapmamız gerekiyor?

 

Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, bayramda şeker, lokum gibi tatlı gıdalar yedikten sonra diş fırçalama imkânı olmadığı durumlarda ağzı bol suyla çalkalamayı yahut şekersiz sakız çiğnemeyi tavsiye ediyor. Dr. Kışlaoğlu, bayramda tüketilen lokum, şeker ve tatlıların diş aralarında kalan artıklarının, ağızda bakteri üretimini arttırarak diş çürümelerine yol açabildiğini, bu nedenle ağız sağlığının baş düşmanı olduğuna değindi.

 

Çağdaş Kışlaoğlu, bayramda özellikle akraba ve eş-dost ziyaretlerinde ikram edilen asitli içeceklerin ise bu süreci hızlandırıcı etken olduğuna dikkat çekti.

Dr. Kışlaoğlu, ağız sağlığına özen gösteren, dişlerini düzenli olarak fırçalayan kişilerin bayram boyunca tatlı ve şeker tüketiminde fazlaya kaçsa bile bu durumdan çok etkilenmediklerini de ifade etti. Dr. Kışlaoğlu, şeker ve tatlı tüketiminin fazla olduğu bayram döneminde ağız ve diş sağlığını korumak için dişleri düzenli fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanmanın da önemini hatırlattı.

 

 

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4217 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim