• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Baz istasyonunu kaldırtan doktor, kansere yenildi

Baz istasyonunu kaldırtan doktor, kansere yenildi
Manisa'nın Salihli ilçesinde ikamet ettiği evin tam karşısında bulunan baz istasyonunu 2 yıl boyunca verdiği hukuk mücadelesinin ardından kaldırtmayı başaran doktor Haydar Kaya, kansere yenildi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde ikamet ettiği evin tam karşısında bulunan baz istasyonunu 2 yıl boyunca verdiği hukuk mücadelesinin ardından kaldırtmayı başaran kanser hastası doktor Haydar Kaya, hayatta kalma mücâdelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu.

İkamet ettiği Aksoy Mahallesi'nde M.O.'ya ait evin çatısında bulunan baz istasyonun kaldı rmak için 2009 yılında hukuk mücadelesine başlayan ve 2011 yılı başları nda baz istasyonunun kaldırılmasını sağlayan Kanser Hastanesi Pratisyen Hekim Doktor Haydar Kaya, vefat etti. Doktor Kaya'nın vefatı hastane personelinin yanısıra mahalle sakinleri arasında büyük üzüntüye sebeb oldu.

Aynı zamanda Salihli Devlet Hastanesi'nde de çalışan Kaya'nın İstanbul'daki tedavisi sırasında hayatını kaybettiğini belirten Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zeki Kaygısız, "Mesai arkadaşımız olan Haydar Kaya'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kaya, kanser hastasıolmasına rağmen mesleğine olan sevgisi dolayısıyla son ana kadar hep çalışt ı. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

1956 yılında Malatya Akçadağ'da dünyaya gelen Dr. Haydar Kaya İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ni 1986 yılında bitirerek Ağrı Valiliği Spor ve Gençlik İl Spor Müdürlüğünde göreve başladı. Yurdun çeşitli yerlerinde görev yapan Dr . Haydar Kaya'nın 1998 yılında Salihli'ye tayini çıktı ve 4 No'lu Esnaf Kefalet Sağlık Ocağı 'nda çalışmaya başladı. Kaya 2003 yılında Salihli Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. 2008 yılında bir süre aile hekimliği yaptı. 2008 yılında tekrar Salihli Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. Evli ve iki çocuk babası idi.

BAZ İSTASYONU ONUN SAYESİNDE KALDIRILDI
Salihli'nin Aksoy Mahallesi'nde ikamet eden Kaya, evinin tam karşısında bulunan Şüheda Caddesi'ndeki M.O. isimli vatandaşın evinin çatısında yer alan baz istasyonu kaldırtmak için 2009 yılında mahalle sakinlerini örgütledi ve imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 2 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından baz istasyonunun kaldırılmasını sağlayan Kaya, o dönemde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mahallemizde dört tane ağır hasta var. Ben kendim kanser hastasıyım. Davayı açarken bu hasta kişilere daha fazla zarar vereceğini düşündüm. Salihli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açmış olduğumuz davay ı kazandım. Hedefime ulaştığım için mutluyum" demişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2391 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim