• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

'Bebek, kuvöz eksikliğinden değil solunum ve kalp yetmezliğinden öldü'

'Bebek, kuvöz eksikliğinden değil solunum ve kalp yetmezliğinden öldü'
Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalık Hastanesi'nde kuvöz yokluğundan ikiz bebeklerin birinin seçilip diğerinin ölüme terk edildiği yönündeki haber yalanlandı. Ölümün kuvöz eksikliğinden değil, solunum ve kalp yetmezliğinden kaynaklandığı belirtildi.

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalık Hastanesi'nde kuvöz yokluğundan ikiz bebeklerin birinin seçilip diğerinin ölüme terk edildiği yönündeki haber yalanlandı. Ölümün kuvöz eksikliğinden değil, solunum ve kalp yetmezliğinden kaynaklandığı belirtildi.

Dün bazı basın yayın organlarında yer alan 'Muş'ta ikiz bebeklerden biri ölüme terk edildi' haberine Muş Sağlık Müdürlüğü ve Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden yalanlama geldi. Basın mensupları ile birlikte Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'ni gezdiren hastane yetkilileri, ünitedeki kuvözleri ve ventilatörleri göstererek, haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Haberin kaynağına varılmadan gerçekdışı haber yapıldığı için muhatap gazeteleri kınadığını dile getiren Muş Valisi Erdoğan Bektaş, haberin tamamen asılsız olduğunu belirterek, bebeğin erken doğum ile doğduğunu, doğumunda kalp ve akciğer yetersizliğinin olduğunu vurgulayarak, ölümün kuvöz eksikliğinden değil de bebeğin normal hastalıklarından kaynaklandığını ifade etti.

İkiz bebeklerin birinin sevke uygun olmadığı için sevk edilmediğini söyleyen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muhammet Arap, sağlık durumu daha iyi olan bebeğin sevkinin uygun görüldüğünü belirtti. Başhekim Arap; "İlk bebeğimiz doğduğunda solunumu yok, kalp atımı yok. Yine de bebeğe gerekli müdahale yapılıyor kısmen dönmeye başlıyor ama her şeye rağmen hasta kaybediliyor. Bu bebek sevke uygun değildi. Bırakın başka bir ile, karşı hastaneye kadar gitmeye imkanı yoktu. Dolayısıyla bu sevk programına alınmadı. Biz daha iyi olan bebeği sevk programına aldık. O bebek Van'a gidiyor ve orada bir özel hastanede yer bulunuyor." dedi.

Sağlık durumu kötü olan ilk bebeğin hayata döndürülmesi için doktorların bütün müdahaleleri yaptığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat ise "İkiz bebeğimiz dünyaya gelmiş. İlk doğan bebek solunum, kalp ve dolaşım yönünden daha sıkıntılı. Arkadaşlarım erken müdahaleyi yapmışlar, cihaza bağlamışlar, ilacı verilmiş. Ardından bebeklerin sevkini düşünmüşler ve çevre illerdeki hastaneler aranmış. Bir kuvöz bulunmuş ve durumu daha iyi olanı, yaşama şansı yüksek olanın sevki uygun görülmüş. Bir bebeği sevk etmişler, diğer bebeğe ise gerekli tıbbi müdahale yapılmış ama kurtarılamamış. Zaten o bebek sevke müsait değilmiş. Hadise bundan ibarettir" şeklind konuştu.

Doktorların hastasıyla yakından ilgilendiğini söyleyen acılı baba Sinan Apak ise; "Eşim 6,5 aylık hamileyken erken doğum gerçekleştirdi. Burada kuvöz bulunmadığı için çevre illerdeki hastanelerin telefon açtık sadece Van'da boş bir kuvöz bulduk. Bu durumda Muş'ta 34 haftadan erken doğan bebeklerin ölüme terk edildiğini gördük. Doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personellerinden herhangi bir şikayetim söz konusu değil sağ olsunlar ellerinden geleni yaptılar. Biz burada sadece hastanenin eksikliği varsa o eksikliğin giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Zaman

Bu haber toplam 2301 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim