• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Bebekleri mutlu eden altın tavsiyeler

Bebekleri mutlu eden altın tavsiyeler
Uzmanlar, ilk kez anne ve baba olmanın sevincini yaşayan çiftlerin bebek bakımında ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Uzmanlar, yeni çocuk sahibi çiftlerin bebek bakımında ve yetişmesinde 6 önemli kuralı göz önünde bulundurmalarını istedi. Bebeği tanımak için zamana ihtiyaç olacak. Sabır, sakin bir ortam, güç, kuvvet, direnç, saygı, nezaket, sorumluluk, disiplin, dikkat, gözlem, zaman ve pratiğe ihtiyaç var. Ayrıca, önsezilere kulak vermek gerekiyor.

Uzman tavsiyesi şöyle; "Hastaneden çıkıp eve döndüğünüzde, bebeğinizi evde bir tanıtım turuna çıkarın. Tıpkı bir turist rehberi gibi, oda oda dolaşıp tüm mekanları ve neler yaptığınızı ona anlatın. Minik bebeğinizin bir insan olduğunu, sizi anlayıp hissettiğini unutmayın. Şu an için anlayamadığınız bir dili konuşuyor olsa da ona ismiyle hitap etmeye ve monolog değil diyalog kurmaya özen gösterin. Bebeğiniz kadar siz de yorgun olmalısınız. Hem kendiniz hem de onun için dinlenme fırsatları oluşturun. Onu yatırıp biraz dinlenin."

BEBEĞİNİZLE KONUŞUN 

Anne ve babaların mutlaka bebekleriyle konuşması gerektiğini belirtiyor. "Ne dediğinizi anlamasalar da, ses tonunuzu ve sıcaklığınızı anlarlar. Düzenli bir hayat sadece sizin için güven anlamına gelmez. Hayatları düzenli olursa bebekler de huzurlu olur. Bebeğinizi yatağına yatırdığınız zaman ağlıyorsa, ağlaması geçinceye dek onu bırakmayın. Geri dönün ve onu yatıştırın."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim