• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bedava sağlık hizmetine soruşturma

Bedava sağlık hizmetine soruşturma
Danıştay, Kadıköy Belediyesi'nin öğrenci ve yardıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz ve indirimli sağlık hizmeti vermesine ilişkin soruşturmaya izin verdi. Belediyeyi gelir kaybına uğrattığı gerekçesiyle açılan soruşturma için CHP'li Başkan Öztürk, 'Bu davada

Danıştay, Kadıköy Belediyesi'nin öğrenci ve yardıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz ve indirimli sağlık hizmeti vermesine ilişkin soruşturmaya izin verdi. Belediyeyi gelir kaybına uğrattığı gerekçesiyle açılan soruşturma için CHP'li Başkan Öztürk, 'Bu davadan gurur duyarım' dedi.

Danıştay 1. Dairesi, Kadıköy'de öğrenci, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz ve indirimli olarak sağlık hizmeti sunduğu gerekçesiyle Kadıköy Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin yargılanmasına izin verdi.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve 40 belediye meclis üyesi, belediyenin gelir kaybına neden oldukları gerekçesiyle önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacak. Kadıköy Belediye Meclisi, 2005 yılında belediye polikliniğinde, belediye meclis üyelerine, başhekimin gerekli gördüğü hastalara ve öğrencilere ücretsiz, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerinin birinci derece yakınları, Kadıköy ile ilgili çalışan vakıf üyeleri ile birinci derece yakınları ile Kadıköy taksici esnafına indirimli sağlık hizmeti verilmesine karar vermişti. Bu kararın oylandığı meclis oturumunda AKP'li üyelerin bir bölümü uygulamaya destek olmuş, bir bölümü de ret oyu kullanmıştı. Mülkiye müfettişleri, rutin incelemesi sırasında belediyenin bu hizmetini uygunsuz buldu ve durumu bir raporla İçişleri Bakanlığı'na bildirdi. Raporu onaylayan İçişleri Bakanlığı, Kadıköy Belediye Başkanı ve meclis üyeleri hakkında dava açtı. Kadıköy Belediyesi ise Danıştay 1. Dairesi'ne itirazda bulundu. Belediyenin itirazını görüşen Danıştay 1. Dairesi ise, "Bakanlar Kurulu kararıyla belirtilen istisnalar dışında ve ticari kurallara aykırı olarak ücretsiz ya da indirimli hizmet sunmak suretiyle 4736 sayılı kanunun 1. maddesi hükmüne aykırı davranıldığı ve belediyenin gelir kaybına uğratıldığı, bu nedenle soruşturma izni verilmesine yapılan itirazın reddine” karar verdi.

AKP’liler soruşturma dışı
“Bu davada yargılanacak olmaktan büyük gurur duyuyorum" diyen Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: "Kadıköy Belediye Meclisi karar vermiş. AKP'li meclis üyesi arkadaşlarımız da ayrı partiden olmamıza rağmen bu kararı desteklemiş, oy kullanmış. Ancak işin en acı tarafı, bizimle birlikte oy kullanan AKP'li meclis üyeleri soruşturmadan ayrılıyor, sadece CHP'li üyeler hakkında soruşturma kararı veriliyor. İlkel bir yaklaşım."

Milliyet

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim