• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

"Ben de yoldan çıktım"

"Ben de yoldan çıktım"
Ünlü kalp uzmanı Dr. Mehmet Öz’den sağlıklı yaşam tüyosu: Kahvaltıda yoğurt ve yabanmersini yerim. Ara sıra yoldan çıkar, Teksas usulü barbeküyle kendimi şımartırım

Ünlü kalp uzmanı Dr. Mehmet Öz’den sağlıklı yaşam tüyosu: Kahvaltıda yoğurt ve yabanmersini yerim. Ara sıra yoldan çıkar, Teksas usulü barbeküyle kendimi şımartırım

ABD’nin en ünlü doktoru haline gelen Dr. Mehmet Öz, özel durumlarda, zaman zaman “yoldan çıkmanın” kötü olmadığını, bazen “barbekü” ile kendisini şımarttığını söyledi.


Kalp doktoru, yazar ve talk-şovcu Dr. Mehmet Öz, ABD’de sağlık için doğru olanı yapmanın pahalı olduğunu, sağlığa zararlı olan gıdalar ve yiyeceklerin ucuz, spor kulüplerinin ise ödeme gücünü zorladığını belirtti. Öz, insanların daha kolayca yaşamlarını dönüştürebilmesi için çaba harcadığını, çalıştığını kaydetti.

HER GÜN YOĞURT

“Parade” dergisine konuşan Dr. Öz, beslenme konusunda insanlara ne tavsiye ediyorsa kendisinin de aynen öyle yaptığını ifade etti. Öz, her gün kahvaltıda yoğurt ve yabanmersini yediğini söyledi. Mehmet Öz, zaman zaman ve çok özel durumlarda yoldan çıkmanın kötü olmadığını da söyledi. Öz, bu tür durumlarda, kendisini Memphis veya Teksas usulü barbekü ile şımarttığını belirtti, “Madem çok fazla kalori alacaksın, o zaman çok sevdiğin bir şey seçmelisin” dedi. Öz, üniversite öğrencisiyken 90 kiloyu geçtiğini, spor yapıp Rock müziği dinlediğini, özellikle de “Lynyrd Skynyrd grubunun âşığı” olduğunu kaydetti. Yıllar önce 25 yaşındaki bir kadına by-pass ameliyatı yaptığını, hastanın ise ameliyatı “fast food” yiyerek kutladığını söyledi. Öz, bu olayın, daha fazla insana yararlı olmak için televizyon programlarına başlamasında bir rol oynadığını belirtti.

OPRAH’LA GAZ SOHBETİ

Bir anısını anlatan Öz, Oprah Winfrey’in şovunda gaz ile ilgili program yaparken, sağlığı normal olan bir insanın günde 14 kez gaz çıkardığına işaret ettiğini kaydetti. Öz, “Bu program sırasında Bayan Winfrey gaz çıkarmış olabilir” dediğini söyledi. Öz, “Oprah, kahkahalar atarak tepki gösterdi. Bu çok değer biçilmez bir andı bence” dedi.

GAZETE HABERTÜRK / KASIM CİNDEMİR

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3330 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim