• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

'Benim gibi 65 yaşında bir adam Genel Başkan olmamalı'

'Benim gibi 65 yaşında bir adam Genel Başkan olmamalı'
Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, şube başkanlarından üye sayılarını artırmalarını isteyerek, ''Benim gibi 65 yaşında bir adam Genel Başkan olmamalı. 35-40 yaşında zımba gibi bir delikanlı burayı inletmeli'' dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, şube başkanlarından üye sayılarını artırmalarını isteyerek, ''Benim gibi 65 yaşında bir adam Genel Başkan olmamalı. 35-40 yaşında zımba gibi bir delikanlı burayı inletmeli'' dedi.

Küçükali, Grand Eras Otel'de düzenlenen Türk Kızılayı'nın Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kamuoyunun sahiplenmediği hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyledi.

Şube başkanlarından teşkilatlarını yenilemeleri ve üye sayılarını artırmalarını isteyen Küçükali, şöyle konuştu:
''Artık teşkilatlarımızı insanlarımıza açalım, üye kayıtlarımızı çoğaltalım, kabiliyetli insanları içimize çekelim. Genç kardeşlerimizi mutlak surette bu işin içerisinde bulundurmaya özen gösterelim. Yıllardan kaynaklanan bir tutuculuğumuz var. Bunlardan kurtulmaya çalışmalıyız. Halkla beraber olmalıyız, iç içe olmalıyız. Üniversitede olmalıyız. Genç kardeşlerimiz bizimle beraber olmalı. Benim gibi 65 yaşında bir adam genel başkan olmamalı. 35-40 yaşında zımba gibi bir delikanlı burayı inletmeli. Geriye iyi bir miras bırakmamız lazım. Kötü işler yapıyoruz diye söylemiyorum. Çok da güzel işler yapıyoruz ve dünyayı da titretiyoruz. Hedefler koymuşuz kendimize. 2015 hedefini koymuşuz, ilk beşin içindeyiz, dünya birincisi olacağız. 2010 yılında Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın Kızılay'a sağladıklarıyla haberleşmede dünya birincisi olduk. Bu kolay bir iş değil. Ak saçlıyız diye de kendimizi hepten dışarıya atmıyoruz. Ben istikbali söylüyorum, Kızılay'ın gelecek 50 yılını konuşmamız lazım.''

-MAVİ MARMARA BASKINI-

Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Ahmet Lütfi Akar da Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan baskını anımsatarak, Gazze'ye yardım götürülmesi ile ilgili yapılan koordinasyon toplantısında bu işin Kızılay tarafından yapılmasının öngörülmesine rağmen organizasyonu gerçekleştiren kuruluşun bunu kabul etmediğini söyledi.

Kızılay'ın Filistin'e ve Gazze'ye yardım götürülmesi konusunda zorluk çekmediğini vurgulayan Akar, şöyle devam etti:

''Bu kuruluşa, 'Kızılay'ın Kızılhaç prensipleri içerisinde dokunulmazlığı var, İsrail'le, bütün dünyayla anlaşmaları var. Yardımı Kızılay götürsün' denildi. 'Hayır biz götüreceğiz' dediler. Bu yardımın Kızılay tarafından götürülmesini Dışişleri Bakanlığımız istedi, biz de hazır olduğumuzu söyledik. Zaten biz Kızılay olarak Filistin'den Gazze'den hiç dönmedik. Orada daimi ofisimiz var, sürekli yardım götürüyoruz. Kendi organize ettiğimiz yardımlar dışında devletin yaptığı yardımları da biz götürüyoruz.
Şimdiye kadar kimse bir şey duydu mu, yardımların gitmemesi, reddedilmesi ile ilgili bir konu gündeme geldi mi? İsrail bütün dünyaya Gazze'nin kapılarını kapattığı gün, Türk Kızılayı Kerem Şalom Kapısı'ndan girişlerine devam etti. Bu bizim uluslararası dokunulmazlığımız sayesinde, Türk Kızılayı'nın prestiji ile olmuş bir şeydir.''
Bölge toplantısına Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray'dan Türk Kızılayı'nın il ve ilçe başkanları, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2333 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim