• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Beş ayda 123 kişiye hayat verdiler

Beş ayda 123 kişiye hayat verdiler
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aydınlı, 'Organ nakli merkezimizde yaklaşık 5 ay içerisinde 100 böbrek, 23 karaciğer nakli yapıldı. Önümüzdeki dönemlerde farklı nakillere geçilecek' dedi.

ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, merkezlerinde yaklaşık 5 ayda 100 böbrek, 23 karaciğer nakli yapıldığını belirterek, "Önümüzdeki dönemlerde hem sayı artırılacak hem de farklı nakillere geçilecek." dedi.

Aydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ bağışında bulunanların çok hayırlı bir işe imza attığını ve nakil merkezindeki personelin daha fazla insanın sağlığına kavuşması için uğraştığını söyledi.

Merkez olarak başarılı bir şekilde nakillere devam ettiklerinin altını çizen Aydınlı, "Eskisinden de daha güçlüyüz. 'Akdeniz Üniversitesinde işler biraz aksadı' gibi bazı yerlerde duyumlar oluyor ama bu kesinlikle yanlış. Akdeniz Üniversitesi hem kadrosu hem altyapısı olarak güçlendirilen makine teçhizatıyla bütün yönleriyle öncekinden çok daha iyi durumda. Çok iyi işler yapılıyor." diye konuştu.

Aydınlı, günde bir karaciğer ve dört böbrek nakli yapabildiklerini vurgulayarak, hastalara hayat vermek için çalıştıklarını anlattı.

"Organ nakli merkezimizde yaklaşık 5 ay içerisinde 100 böbrek, 23 karaciğer nakli yapıldı. Bunlar iyi rakamlar ve önemli işler. Önümüzdeki dönemlerde hem sayı artırılacak hem de farklı nakillere geçilecek." bilgisini aktaran Aydınlı, Organ Nakli Merkezinde polikliniklerinin yenilendiğini, iyi şartlarda hastalara hizmet verdiklerini söyledi.

Aydınlı, teknolojik imkanları hem ameliyathane hem klinik şartlarda daha fazla kullandıklarının altını çizerek, "Bu yıl içinde ince bağırsak nakli de yapmaya başlayacağız. Bu alanda Türkiye'de birkaç ruhsatı olan yerlerden biriyiz. Bu nakli de yıl içerisinde gerçekleştireceğiz." dedi.

"Türkiye'de organ nakli çok önemli seviyede devam ediyor"

Aydınlı, ameliyathanede doktorlardan hemşirelere, genel cerrahlardan karaciğer hazırlığı yapan gastroenterolojiye, böbrek nakli hazırlığı yapan nefrolojiye ve koordinasyon birimine kadar çok kalabalık bir ekip olduklarını ifade etti.

Hastaların sağlığına kavuşması için mücadele ettiklerini belirten Aydınlı, şunları kaydetti:

"Türkiye'de organ nakli çok önemli seviyede devam ediyor. Devletin bu konuda çok ciddi katkısı var. Devletimiz gereken desteği sağladığı için hiç kimsenin cebinden bir kuruş para çıkmıyor. Bu çok önemli. Sonra hastanın takibi, bütün ilaçlarını her şeyi devletimiz veriyor. Çevremizdeki ülkelere bakıyoruz, Batı ülkelerinde bile bu standartlarında işler yapılmıyor."

Yurt dışından hastaların nakil için Antalya'ya geldiğine değinen Aydınlı, Kazakistanlı hastaya akrabasından karaciğer doku nakli yaptıklarını, bu hastanın sık sık kontrollere geldiğini anlattı.

Aydınlı, "Akdeniz Üniversitesi organ nakli merkezi farklı bir aşmaya geldi. Çok talep var. Turizm de önemli bir noktada olan Antalya, hastanemizle sağlık turizminde de önemli bir noktaya gelecektir. Hastanemiz farklı ve başarılı işlere imza atacaktır. Hastanemizi hak ettiği marka değerinden daha yükseğe çıkarmak için çalışıcağız." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim