• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Beş bin TL'ye hayatı kurtulacak

Beş bin TL'ye hayatı kurtulacak
16 yaşındaki Öznur Yağız, beyninde tespit edilen tümör nedeniyle yaşam savaşı veriyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Abdi köyünde imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen Öznur Yağız (16), hastalıkla pençeleşiyor. Yağız ailesinin üç çocuğundan ortancası olan Öznur Yağız'a yardım eli uzandı. Bir süredir Kdz. Ereğli'de tedavisi sürdürülen Öznur Yağız'ın babası Hüseyin Yağız, "Kızımın beyninde tespit edilen tümör nedeniyle, imkanlarımız dahilinde bir süredir, Ereğli'de tedavisini sürdürdük. Doktorların, ameliyatla kızımın bu tümörden kurtulabileceğini söylemeleri ve İstanbul'a sevk etmeleri üzerine hemen arayış içerisine girdik. Kendim inşat işçisi olmam nedeniyle sürekli olarak çalışmam söz konusu değil. Ameliyat masraflarının 5 bin TL'yi bulabileceği söylendi. Bu parayı toparlamak için hemen girişimlere başladık. Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, kızımın durumuna büyük bir duyarlılık göstererek yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren ve ileriki günlerde de destek vermeyi düşünen tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyoruz. Kızım, 16 Eylül Perşembe günü İstanbul'da ameliyat olacak. Kızımın eski sağlığına kavuşması ve eğitimine kaldığı yerden devam etmesi, en büyük istediğimdir" dedi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Kdz. Ereğli'de İş adamı İrfan Yazıcıoğlu, Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Arslan ve Adem Çetinkaya ile birlikte, bayramın 3. günü Öznur Yağız'ı evinde ziyaret etti. Okula bile gidemeyen Öznur'a ziyarette geçmiş olsun dileklerini ileten ziyaretçiler, Öznur'a üç çift ayakkabı hediye etti. Hüseyin Yağız'a da kızının tedavisinde kullanılmak üzere bir miktar nakit para yardımında bulunan heyet, Öznur Yağız'ın tedavi sürecini yakından takip edeceğini ifade etti. İş adamı Yazıcıoğlu, "Öznur kızımızın eski sağlığına kavuşması en büyük temennimizdir. Hastalığından geç haberimiz oldu, ama bundan sonraki tedavisini yakından takip ederek, üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Arslan ise Öznur'un eski sağlığına kavuşacağına inandığını belirterek, açılan yardım hesabına maddi olarak destek verenlere teşekkür etti. Öznur'un ameliyatı ve ameliyat sonrasındaki tedavi sürecinde de ailesinin paraya ihtiyacı olacağını vurgulayan Arslan, hayırsever vatandaşların yardımlarını sürdürmeleri talebinde bulundu. Arslan, Öznur Yağız için bankada yardım hesabı açıldı. Yapılacak her yardımın Öznur için yeni bir umut olacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim