• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Beş kıtanın dişhekimleri iki kıtanın birleştiği şehir, İstanbul'da buluşuyor.

Beş kıtanın dişhekimleri iki kıtanın birleştiği şehir, İstanbul'da buluşuyor.
Türk Dişhekimleri Birliği tarafından yürütülen düzenli çalışmalar sonucunda 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi 29-31 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Mart/2012 deki Lizbon toplantısında 101. Dünya Dişhekimliği ...

Türk Dişhekimleri Birliği tarafından yürütülen düzenli çalışmalar sonucunda 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi 29-31 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Mart/2012 deki Lizbon toplantısında 101. Dünya Dişhekimliği Kongresinin Türkiye’de yapılmasına karar verildi. Bundan öncede Dünya Dişhekimleri Birliği’nin bölgesel komisyon toplantılarının yanı sıra Avrupa Dişhekimleri Birliğinin toplantılarına da ev sahipliği yapma fırsatımız olmuştu. Ancak yılda bir kez yapılan Dünya Dişhekimliği Kongresi ilk defa ülkemizde gerçekleştirilecek.

Ülkemiz adına son derece önemli olan bu gelişme 12 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Hilton Otelinde yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL ve FDI Executive Director Sayın Jean-Luc EISELE’nin kongre sözleşmesi imzaladığı basın toplantısına; TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra FDI Konsey Üyesi Prof.Dr. Nermin YAMALIK, Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan YAMAN, Antalya Dişhekimleri Odası Başkanı Caner GÜLEÇ, Aydın Dişhekimleri Odası Başkanı Oktay İŞBİLİR, Çanakkale Dişhekimleri Odası Başkanı Aşkın ŞİMŞEK, Kocaeli Dişhekimleri Odası Başkanı Murat ÖZYILDIRIM, Malatya Dişhekimleri Odası Başkanı Volkan ÖNEN, Muğla Dişhekimleri Odası Başkanı Yusuf KILIÇ, Tekirdağ Dişhekimleri Odası Başkanı Birol KARAİBİŞ ile Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mahir GÜNDAY ve Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Türker SANDALLI katıldılar.

TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL, yaptığı konuşmada dişhekimliği alanında dünyada en yetkili otorite olan FDI tarafından organize edilen Dünya Dişhekimliği Kongrelerinin, uluslararası oral sağlıkta tüm paydaşlar arasında bilgi paylaşmayı hedefleyen büyük organizasyonlar olduğunun altını çizerek “Bu kongreler düzenleyen ülkeler adına bir prestij olup tanıtımlarına büyük bir katkı sağlar. Ülkemizdeki bu büyük organizasyonun başarısı sadece Türk Dişhekimleri Birliği’nin olmayıp, ülkemizin uluslararası tanınırlığı açısından da olumlu bir adım olacaktır. Bu ilerleme yolundaki adıma herkesin katkısını beklemekteyiz. Her destek güzeli gerçekleştirmemizde bize ışık tutacaktır.” dedi.

Yurt dışından ve yurt içinden gelecek dişhekimlerinin, dünya çapında tanınmış dişhekimliği alanındaki bilim insanlarının sunumlarını izleme, gündemdeki en son gelişmeleri dinleme olanağı bulabileceklerini ve dünyanın her yerinden gelen meslektaşlarıyla yüz yüze iletişim kurma imkanına sahip olacaklarının altını çizen YÜCEL, “Bu dişhekimleri için olduğu kadar onun hizmet ettiği halkımız içinde önemli bir adımdır. Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan şu günlerde yüzyüze olan iletişim bilginin ve sevginin en sağlıklı yöntemidir. 2013 yılındaki İstanbul’da bir araya gelecek olan dişhekimleri sağlığın olimpiyat ateşini yakacak. Bu ateşin biz hekimlerin barışa katkısı olmasını diliyoruz.” diye sözlerini tamamladı.

FDI Executive Director Jean-Luc EISELE ise “Merhaba Kongre hayırlı uğurlu olsun” diye Türkçe başladığı konuşmasında; dünyada 1 milyon 200 bin dişhekiminin ve 200 ulusal birliğin temsilcisi olan FDI’ın oral sağlığın dünya ölçeğinde avukatı olduğunu söyleyerek ağız diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kez daha vurguladı. TDB’nin FDI’ın çalışmalarını her zaman desteklediğinin altını çizen Jean-Luc EISELE, FDI olarak bundan gurur duyduklarını söyledi. FDI Kongrelerinin insanları bir araya getirme ve iletişim kurma geleneğini yerine getirme misyonu taşıdığını söyleyen Jean-Luc EISELE, Türkiye’nin kıtaları birleştiren bir konumu olduğunu bu nedenle büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Jean-Luc EISELE, FDI Kongresi`nin 4 maddeyi biraraya getirdiğini bunların;

"- Eğitim: FDI 10.000 katılımcı öngörmektedir.
- Yönetim: Dünya Dişhekimliği Parlamentosu’nda yer alan 300 Ulusal Dişhekimliği birliği lideri
- İşbirlik: 200 Fuar Şirketi
- Destek: Türk Dişhekimleri Birliği’nin, ekonomisi yüksek ölçekte büyüme gösteren bir ülke olan Türkiye’deki dişhekimliği ve ağız sağlığı bölgesel gelişimi konularında desteklemek" olduğunu söyledi.

Jean-Luc EISELE, Kongre için neden İstanbul`un seçildiği konusunda ise;

"- Türkiye bir köprü ve iletişim ağı görevi görmektedir.
- Avrupa,Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’ya giden bir kanaldır.
- Kıtaların buluştuğu noktada buluşmamızı sağlar.
- Başarılı bir organizasyon için gereken 3 önemli faktörden biri olan kongre mekanı seçiminde büyük başarı gösterilmiştir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL ve FDI Executive Director Jean-Luc EISELE 2013 Dünya Dişhekimliği Kongresi sözleşmesini imzaladı.

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI)

Dünya Dişhekimleri Birliği, dişhekimliğinin dünya ölçeğindeki yetkili ve bağımsız sesidir. Federasyon, dünyanın 135’i aşkın ülkesindeki 190’dan fazla üye birliği ile uluslararası alanda bir milyonu aşkın dişhekimini temsil etmektedir.

Dişhekimliği alanında dünyada en yetkili otorite olan FDI, Dünya Sağlık Örgütü’yle (WHO) işbirliği içerisinde ağız diş sağlığının dünya genelinde iyileştirilmesi için çalışmalarını gerek Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gerekse ülkeler nezdinde sürdürmektedir. FDI 1900 yılında Dişhekimlerinin eğitimini ilerletmek amacıyla kurulmuş bir örgüt olmasına karşın toplumsal sorumluluklarına da her zaman sahip çıkmıştır. FDI dünya çapında 1 milyon’dan fazla Dişhekimini temsil etmenin yanı sıra 200’den fazla ulusal Dişhekimleri Birliğini içerisinde bulunduran büyük bir organizasyondur. Ağız ve Diş Sağlığını genel sağlığın ayrılmaz parçası olarak kabul eden FDI Dişhekimlerinin dünya çapında sorunların çözümü ve insanların ağız diş sağlığının optimal düzeye ulaşması için çalışmalar yapmaktadır. Oral sağlığın önemini vurgulayan ayrıca dental endüstri ile birlikte gerçekleştirdiği ağız diş sağlığını korumaya yönelik kampanyalarla değişik ülkelerde çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Çürüğün erken tanısı, sağlığa ait atıkların düzgün toplanması gibi birçok konuda gerek kendi meslektaşlarına gerekse toplumu bilinçlendirmede sorumluluk üstlenmiştir.

Türk Dişhekimleri Birliği 1988 yılından itibaren FDI(Dünya Dişhekimleri Birliği/World Dental Federation) üyesi konumundadır. 24 yıllık birikimine rağmen Türk Dişhekimleri Birliği FDI’ın aktif üyelerinden biridir. Gerek sürekli komisyonlarında gerekse Yönetim Kurulunu oluşturan konseyinde de temsilcileri bulunmaktadır.
 

FDI TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN
BAZI KONGRELER VE KATILIMCI SAYILARI

YIL

ŞEHİR

ÜLKE

TOPLAM KATILIMCI SAYISI

2010

Salvador da Bahia

BREZİLYA

10,000

2008

Stockholm

İSVEÇ

15,254

2005

Montreal

KANADA

14,368

2003

Sidney

AVUSTRALYA

11,097

2000

Paris

FRANSA

21,683





TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ

Ziya Gökalp Cad. 37/14 Kızılay / ANKARA

Tel : 0312 435 93 94

Fax: 0312 430 29 59

www.tdb.org.tr
 

Bu haber toplam 3097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim