• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Beşikdüzü’ne 5 milyon lira yatırdı, ‘yapay diş kökü’ üretecek

Beşikdüzü’ne 5 milyon lira yatırdı, ‘yapay diş kökü’ üretecek
AGS Medikal, Güney Kore’den getirdiği teknolojiyle Trabzon Beşikdüzü’nde bir implant (yapay diş kökü) fabrikası kurdu.

Dünyadaki büyüklüğü 6 milyar doları bulan ve ağız ve diş sağlığı pazarından yüzde 20 pay alan implantoloji, diş hekimliğinin en önemli konularından biri haline gelirken, Trabzon Beşikdüzü’nde bir implant (yapay diş kökü) fabrikası kuruldu. AGS Medikal tarafından know-how’ı Güney Kore’den alınarak kurulan fabrikanın yatırım bedeli de ilk etapta 5 milyon lira oldu. AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe, “Genel pazar geçtiğimiz yıl yüzde 6.5 büyürken, implant pazarı yüzde 13.7 büyüdü. Türkiye bu alanda ithalatçı. Biz ilk önce iç talebi karşılamayı, daha sonra Avrupa’ya ihracatı hedefliyoruz” dedi.

Yerli implant 180 dolar

Görkem Serçe, piyasada ithal implantta en yüksek fiyatın yaklaşık 500 Euro olduğunu belirterek, “Türkiye’de üretilecek implant yaklaşık 180 dolara satılabilecek. Kaliteden ödün vermeden fiyatın aşağıya çekilmesinde vergilerin ve tüm aracıların ortadan çıkması etkili olacak. Bu fiyatların düşmesi doğrudan tedavi alan hastalara da yansıyacaktır” diye konuştu.

Know-How Güney Kore’den

Diş hekimi ağabeyi Altuğ Serçe ile birlikte yola çıkan Görkem Serçe, implant alanında ilk olarak distribütörlük yaparak faaliyet gösterdiklerini anlattı. Serçe, şunları söyledi: “Know-how’ı Güney Kore’den aldık. Teşvikten yararlanarak Trabzon’da fabrikamızı kurduk. Sadece hammaddeyi yurt dışından getiriyoruz. İlk etapta 5 milyon TL yatırım yaptık. Tek cerrahi ve çift cerrahi alanları altında 16’şar farklı boyutta implant üretilecek. İhracatla bağlantılı 15 milyon TL’lik ikinci bir yatırım planlıyoruz. Yıllık 60 bin üretim kapasitesine sahip iki makineyle yola çıktık. Ekim ayında 6 yeni makine daha gelecek.”

Ömür uzadıkça büyüyor

İmplant pazarının insan ömrünün uzamasıyla geliştiğini kaydeden Serçe, şöyle konuştu: “İnsan ömrü uzadıkça pazar daha da büyüyor. Rekabet arttığından dolayı fiyatlar giderek düşüyor. Ağız ve diş sağlığı pazarında şu anda yüzde 20 ile yer alan implantın önümüzdeki üç yıl içinde yüzde 50’lik bir paya sahip olacağı öngörülüyor.”

Trabzon güzel bir seçim oldu

AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe, Trabzon’a yatırım yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Yurtdışından gelen diş hekimlerini Trabzon’da ağırlama fikri öne çıktığı için de tercihimizi buradan yana yaptık. Ulaşım çok kolay ve doğal güzellikleri konumuyla çok cazip bir merkez.”

İmplant nedir

İMPLANT, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür.

Türkiye’de 250 bin kişide implant var

Dünyadaki insanların yüzde 1’inde implant olduğu söyleyen AGS Medikal Uluslararası Pazarlama Müdürü Scott Kim, şu bilgileri verdi: “İtalya’da 1 milyon, Almanya’da 1.5 milyon, İspanya’da 2 milyon kişi son bir yılda implant yaptırdı. Türkiye’de bu rakam yaklaşık 250 bin. Bunun önümüzdeki 3 yıl içinde 1 milyona çıkacağını düşünüyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2902 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim