• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Besin zehirlenmesinde 'doktor ihmali' iddiası

Besin zehirlenmesinde 'doktor ihmali' iddiası
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, okulda dağıtılan sandviçi yedikten sonra yaşamını yitiren Beritan Hacıoğlu'nun babası Mehmet Şerif Hacıoğlu, "Adli süreci başlatacağım. Tırnağım tuttuğu yere kadar da gideceğim. İhmali olan her kimse cezasını çekmeli." dedi

İlçeye bağlı Yılanlı köyünde, bir okulda dağıtılan salamlı sandviçi yedikten sonra vefat eden ve defnedilen 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun ailesi, köyde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul ediyor.

Baba Mehmet Şerif Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda bir başka çocuğunun da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, çocuklarının okulda dağıtılan sandviçten zehirlendiğini savundu.

Kızı Beritan'ın okuldan eve bitkin halde geldiğini ve annesi tarafından götürüldüğü Doğubayazıt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ndeki bir doktor tarafından "Bir şeyi yok" denilerek geri gönderildiğini öne süren Hacıoğlu, kızını eve geldikten sonra tekrar rahatsızlanması üzerine aynı hastaneye götürdüklerini anlattı.

Mehmet Şerif Hacıoğlu, kızının sevk edildiği Batman'daki özel bir hastanede vefat ettiğini belirterek, "Çocuğum, ekmek dağıtan şirketle Doğubayazıt'taki hastane doktorunun ihmali sonucu öldü. Yoksa Milli Eğitim ya da sınıf öğretmeninin bir ihmali olduğunu düşünmüyorum. Adli süreci başlatacağım. Tırnağım tuttuğu yere kadar da gideceğim. İhmali olan her kimse cezasını çekmeli." diye konuştu.

Anne Müjde Hacıoğlu ise hayatın kaybeden çocuğunun okuldan geldiği zaman çok halsiz olduğunu söyledi.

Kızı Beritan'ı hemen acil servise götürdüklerini anlatan Hacıoğlu, kızını ilk götürdüğü hastanenin acil servisinde doktorların kendileriyle yeterince ilgilenmediğini ve bir reçete yazıp gönderdiğini söyledi.

Anne Hacıoğlu, kızı Beritan'ı hastaneye götürdüğünde sürekli kustuğunu anlatarak, "Çocuğum o zaman bitmişti. Diğer çocuğum Dicle Hacıoğlu'nun da sürekli baş ağrısı, kusmaları var. Şu anda da yatakta yatıyor, durumu da hiç belli değil. Çocuğumun hakkını sonuna kadar arayacağım." ifadelerini kullandı.

Evde tedavi süren 9 yaşındaki Dicle Hacıoğlu da okulda ekmek arası sandviç yediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bize ekmek arası sandviç dağıttılar, önce kardeşim yedi, yarısını yedi ve karnı ağrıyınca bana verdi. Ben de yemeyeceğimi söyledim. Bana 'ne olur ye' dedi, ben de yedim. Kardeşim okulda hastalandı, yattı. Sınıfıma götürdüm. Hocalar normal dedi. Eve geldik sonrasını artık bilmiyorum. Ekmek arası salam yedik. Şimdi midem, başım halen ağrıyor."

Olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim