• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Beslenme tarzınızı belirleyin

Beslenme tarzınızı belirleyin
Günümüzde artan iş yükü ve stres beslenme alışkanlıklarımızı kökten değiştirdi. Düzensiz yemek yemek ve açlığı sürekli atıştırarak geçirmek gibi yanlış ...

Günümüzde artan iş yükü ve stres beslenme alışkanlıklarımızı kökten değiştirdi. Düzensiz yemek yemek ve açlığı sürekli atıştırarak geçirmek gibi yanlış tercihler şişmanlığın sorumlusu.

Beslenme tarzı kiloyu ele veriyor. Bazıları kahvaltıyı atlamak ile kalmayıp ağzına ilk lokmayı koymak için saat 3’e kadar bekler. Bazıları ise gün boyu sadece cips veya çikolata atıştırır. İşte sağlıklı beslenmeye yarayan birkaç ipucu.

Düzensiz yiyenler: Bazı insanlar için ne yediği, ne zaman yediği ve ne kadar yediği önemsizdir. Bu kişiler genelde acele içinde yemeklerini tüketir veya yemek yemeyi işleri yüzünden unuturlar. Atladıkları öğünü dengeleyebilmek için normalde yediklerinin 2-3 katını yerler.

Nasıl düzeltirim: Kahvaltı yapmadan evden ayrılmayın. İş yerinde veya gün içerisinde kolay ulaşabileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Bolca su içmeyi de ihmal etmeyin. Akşam yemeklerini ise sohbet ortamında tüketirseniz yavaş yiyeceğinizden daha erken tok hissedersiniz ve fazla yemeden masadan kalkarsınız.

Atıştırmayı sevenler: Bu tip bireyler genellikle atıştırır ve neyi ne kadar yediklerinin hesabını yapmazlar. Gün içerisinde sürekli atıştırmak çoğu zaman bir öğünden alacağınız kalorinin çok daha fazlasını atıştırmalıklardan almak demek. Ayrıca güzel besleyici bir yemekten mahrum kaldıklarından gerekli vitamin mineralden de mahrum kalırlar.

Nasıl düzeltirim: Açlık bastırınca y besleyici pratik atıştırmalıklardan tüketiniz. Onlara ek olarak çorba, ekmeği üstüne süreceğiniz fıstık ezmesi veya humus da dengeli bir ara öğün oluşturacaktır. Mümkün olduğunca günde en azından bir kere dengeli bir öğün tüketin. Ayrıca gazlı içecekler yerine su, şekersiz süt, çay veya kahve tercih etmeye çalışın.

Hevesli yemek yiyenler: Yemek yemeği çok seviyorsunuz ve muhtemelen porsiyonlarınız büyük. Bu bireylerin vitamin mineral eksikliği çekmeyeceği kesin fakat olumsuz olarak çekecekleri sıkıntı bel çevrelerinin artması olacaktır.

Nasıl düzeltirim: Fedakarlık etmeyi öğrenmelisiniz. Eğer akşam yemeği sonrasında sinema planınız var ise yemeğinizi yiyin ve pop-corn ile koladan vazgeçin. Kalorili kahvaltı yaptıysanız öğlen hafif bir öğün tüketin. Neden yediğinizin farkına varın, acıktığınız için mi canınız çektiği için mi?
 

Selahattin DÖNMEZ
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim