• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Beyaz yakalının aradığı zihin açıklığı mutfakta

Beyaz yakalının aradığı zihin açıklığı mutfakta
“Ben Dün Ne Yediğimi Bile Unutuyorum” diyenlerin bile hafızasını fil gibi güçlendirecek 9 İçecek

Sonbaharın gelişiyle yoğunlaşan iş trafiğinde zihnini toplamaya zorlanan beyaz yakalılara ilaç gibi gelecek önerileri... 

Hafızamızla dost bu içecekler konsantrasyonu güçlendiriyor, hızlı ve verimli çalışmayı sağlıyor.Limonata gibi basit önerilerden lahana çorbasına, beyaz yakalının aradığı destek yine mutfaktan geliyor.

Sonbaharın gelmesiyle kendini yoğun temponun içinde buluverenler sadece okullu gençler değil. Yaz döneminin ardından bir anda hareketlenen iş dünyası, yılsonuna yaklaşılmasıyla artan beklentiler, hatırlanan hedefler ve psikolojimizle oynayan hava şartları derken, beyaz yakalıların da biraz desteği ihtiyacı var.

Aradığımız çözüm mutfakta!

Bir yemek sitesi,daha hızlı ve verimli çalışmamıza yardım edecek, unutkanlığa ve konsantrasyon zorluklarına kök söktürecek, yaratıcılığımızı geliştirecek içecek önerilerini derledi.

Gücü lezzetlendirin: Ceviz, fındık ve fıstıklı milkshake

Ceviz, fındık, fıstık gibi yiyecekler tüketildiğinde beynin bir konuya daha fazla hakimiyet kurmasını ve odaklanmasını sağlıyor. Kış ayı kapıda farkındayız ama dondurma yerine süzme yoğurtla hazırlayacağınız ceviz, fındık ve fıstıklı bir milkshake bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

Yaratıcılığınızı geliştirir: Zencefil çayı

Zencefil çayı kanı sulandırdığı için, kanın vücutta daha hızlı dolaşmasını sağlıyor. Bu sayede de beynin beslendiği oksijen miktarı artıyor. Bu sayede zencefil yaratıcılığı geliştirme ve daha güçlü düşünmeye etki ediyor.

Stresi atıverir: Lahana Çorbası

Lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini etkilediği ettiği için daha stressiz öğrenmeyi sağlıyor. Yani stres yatıştırıcı özelliği sayesinde öğrenme eylemini destekliyor diyebiliriz.

Yararı sadece vitamin değil: Portakal suyu

Portakal, C vitamininden dolayı vücudu canlandırıyor, algılama yeteneğini arttırıyor. Bu arada uzmanlar bu konuda taze sıkılmış portakal suyuna muhakkak limon da eklenmesini öneriyor.

Çin’den gelen sır: Ginkgo biloba çayı

Çin’in doğusunda yetişen ve en eski ağaç türlerinden biri olan ginkgo ağacı yapraklarından yapılan ginkgo biloba çayı kan akışını arttırarak beyne daha çok oksijen gitmesini sağlıyor. Beynin glikozu kullanma yetisini arttırarak sinir uyarılarını hızlandırıyor ve böylece kısa vadeli belleği geliştiriyor.

Mesaiye başlamadan: Limonata

Çalışmaya başlamadan, önemli bir sunum veya sınav öncesinde içeceğiniz limonata, enerji veriyor ve portakalda olduğu gibi algıyı güçlendiriyor; önceden edinilen bilgilerin hatırlanmasına yardımcı oluyor.

Ezberi destekler: Havuç suyu

Havuç, beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneğini arttırıyor. Uzmanlar bu konuda da ezber yaparken ya da yeni konuları öğrenmeye çalışırken havuç suyu içilmesinin yararlı olacağını belirtiyor.

Beyni canlandırıyor: Biberiye çayı

Biberiye çayı hakkında yapılan araştırmalar da bu çayın beyin fonksiyonları da iyileştirme özelliği olduğunu destekliyor.

Sakinleştirici etki: Adaçayı

Sakinleştirici, stresi azaltan antiseptik özelliği bulunan adaçayının nörolojik fonksiyonları geliştirmemize yardımcı olduğu tespit edilmiş.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6041 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim