• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Beynindeki kötü huylu tümör

Beynindeki kötü huylu tümör
Kayseri'de 8 yaşındaki küçük Aygül, beynindeki tümörden dolayı 3. kez beyin ameliyatı geçirdi. Beynindeki kötü huylu tümörden dolayı beyninin sağ tarafı,..

Beynindeki kötü huylu tümörden dolayı beyninin sağ tarafı tamamen alınan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Aygül hayata tutunmaya çalışırken, en çok yaşıtları gibi okula gitmeyi istiyor.

Henüz 8 yaşında olan Aygül Kocabey, 1 yıl önce geçirdiği soğuk havale sonucu rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahale sonucu beyninde tümör olduğu öğrenilen küçük kız, okulla henüz yeni tanışmışken ilk beyin ameliyatını oldu. Beyninin sağ tarafında bulunan kötü huylu tümörün ilk ameliyattan sonra tekrar oluşması üzerine ikinci kez bıçak altına yatan küçük Aygül'ün beyninde tümör yeniden oluşmaya başladı.

Üçüncü kez ameliyat olan çaresiz Aygül, en çok yaşıtları gibi oynamak ve onlar gibi okula gitmeyi istiyor. İşçi olarak çalışan baba Adil Kocabey tarafından yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki evinden otobüs ile ışın tedavisi için her gün hastaneye götürülen küçük Aygül, hayallerini gerçekleştirmek için bir an önce iyileşmek istiyor.

Yapılan tahlillerin kötü çıkması durumunda dördüncü kez ameliyat masasına yatacak olan Aygül'ün tümörden dolayı sol bacağında ve kolunda sorunlar oluştu. Aşırı iştahlı olan çaresiz çocuk, çok yemek yediği için kilo sorunu yaşamaya başladı.

"OKULA GİTMEK İSTİYORUM"
Konuşmakta da güçlük çeken Aygül, "Hasta olduğum için, 2. sınıfı yarım bırakmak zorunda kaldım. Okulumu, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Yazı yazmayı, kitap okumayı istiyorum. Ama şimdilik okula gidemiyorum. Yürüyemediğim için her yere annem ve babam tekerlekli sandalyede götürüyor. Okullar açıldı ve ben okuluma tekrar gitmek istiyorum" dedi.


BABA ADİL KOCABEY, GURURUNDAN HİÇ KİMSEDEN YARDIM İSTEMİYOR
İşçi maaşıyla geçinen Kocabey ailesi, durumlarının çok da iyi olmamasına rağmen gururlarından kızlarının tedavisi için kimseden yardım talep etmiyor ve kendi imkanları ile tedavi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

2 kız çocuğu olan baba Adil Kocabey, "Eğer tahlil sonuçları olumlu çıkmazsa 4. kez ameliyat masasına yatacak. Hep tahlil sonuçları iyi gelsin diye dua ediyoruz. Hastalıktan dolayı iştahı fazla ve çok yediği için çok kilo aldı. Sol ayağında ve bacağındaki sorun yüzünden yürüyemiyor. Eşim ve ben tekerlekli sandalyede elimizde taşıyoruz. Benim evim 5. katta ve apartmanda asansör yok. Bu yüzden annemlerde kalıyoruz. Çocuğum için her şeyi yaparım. Kızımın moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz, ona bir şey belli etmiyoruz. Onun en büyük ilacı moral" dedi.


"ARKADAŞLARINI GÖRÜNCE ADETA DÜNYALAR ONUNU OLUYOR"
Kızının okumayı çok sevdiğini kaydeden çaresiz baba Adil Kocabey, "Kızım ilkokul 2. sınıf öğrencisiydi. Ancak, hastalığından dolayı okulunu yarım bıraktı. Okumayı ve yazmayı çok seviyor. Bazen onu okuluna götürüyorum. Arkadaşlarını ve öğretmenlerini görünce mutlu oluyor. Onun mutlu olması, bizim mutlu olmamız demek. Halimize şükrediyoruz. Bizimle aynı kaderi paylaşan binlerce insan var. Allah hepsinin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

Yaşadıklarının çok zor olduğunu ancak şükretmeyi bildiğini, her gün ellerini açarak Allah'a dua ettiğini söyleyen anne Sezen Kocabey'in arzusu ise bir an önce evladının iyileşmesi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim