• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Bezmialem ile Johns Hopkins üniversiteleri arasında stratejik işbirliği

Bezmialem ile Johns Hopkins üniversiteleri arasında stratejik işbirliği
Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Johns Hopkins Üniversitesi arasında, tıp eğitiminde güncel standartların yakalanması ve kalitenin yükseltilmesine yönelik alanlarda stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Johns Hopkins Üniversitesi arasında, tıp eğitiminde güncel standartların yakalanması ve kalitenin yükseltilmesine yönelik alanlarda stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, eğitim alanında bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kullandığı müfredatla kendi müfredatlarını ortak hale getirmek için bu anlaşmayı imzaladıklarını belirten Kazancıoğlu, şöyle konuştu:

"Tıp fakültemizin misyonu ve vizyonu olarak belirlediğimiz hedeflerden birisi sadece hekim yetiştirmek değil. Aynı zamanda araştırmacı bir hekim yetiştirmektir. Bu anlamda da bize katkıda bulunacak bir müfredat konusunu belirledik. Bu da bilimsellik komitesi olarak artık bizim eğitim programımızda yer alacak. 'Bir araştırma nasıl insanın aklına gelir, bu araştırma yapılırken ne yollardan, hangi aşamalardan geçilir, sağlıklı sonuca nasıl ulaşılır, sonuca ulaşmak yetmiyor, bunu etrafla, bilim camiasıyla nasıl paylaşırız?' bunu tüm öğrencilerimize bir eğitim formatı içerisinde vermiş olacağız. Bu bilgilerle bizim hekimlerimiz mezun olacak. Anlaşmanın bir boyutu müfredatın içeriğinin geliştirilmesi, eğitimi verecek hocalarımızın belirlenmesi programının oluşturulmasıdır. Bunun haricinde değişik dönemlerde Johns Hopkins'teki eğitim görevlileri bizim öğrencilerimize ders verecekler, bizden de hocalar onların eğitimini görmeye, öğrencilerini değerlendirmeye, programı öğrenmek için oraya gidecek."

Johns Hopkins Üniversitesi'nin uluslararası anlamda tıp eğitimini geliştirmek adına dünyada işbirliği yaptığı tek üniversitenin Bezmialem olduğunu vurgulayan Kazancıoğlu, "Başka bir üniversiteyle bu anlamda hiçbir anlaşmaları yok. Dolayısıyla onlar bizden de çok büyük bir şevkle bu işi destekliyor ve yürütüyorlar" diye konuştu.

Johns Hopkins Üniversitesi Bilimsellik Komitesi'nin akademik yürütücüsü Dr. Mary Catherine Beach de anlaşmayla öğrencilerin araştırma yeteneklerinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak olmaktan dolayı heyecan duyduklarını belirten Beach, "Bezmialem Üniversitesi'ni seçmemizdeki amaç, Bezmialem ile üniversitemiz arasında bir benzerlik olmasıdır. Üniversitemiz de Bezmialem Vakıf Üniversitesi de çok köklü üniversiteler, çok köklü hastaneler ve bu iki hastane de bu alanda vizyon sahibi kadınlar tarafından kuruldu. İkisinin kurucusu da kadın" değerlendirmesinde bulundu.

- İşbirliği anlaşması

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Johns Hopkins Üniversitesi arasında tıp eğitiminde güncel standartların yakalanması ve kalitenin yükseltilmesine yönelik alanlarda stratejik işbirliği anlaşmasıyla tıp fakültelerinin ders programları birlikte oluşturulacak ve geliştirilecek.

Anlaşma ile tıp fakülteleri arasında ortak ve birbirine paralel bir müfredat geliştirilerek, iki kurumda görev alan akademisyenler arasında sürekli bilgi paylaşımı ve iletişim sağlanacak, Türkiye'de ilk defa geliştirilecek ortak müfredat ön plana çıkacak.

Johns Hopkins School of Medicine'da son 4 yıldır uygulanmaya başlanan Bilimsellik Komitesi programı birlikte geliştirilerek, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de başlatılacak. Anlaşmayla, dünyanın en önde gelen tıp fakültelerinden birine sahip olan Johns Hopkins ile Türkiye'nin ilk sağlık üniversitesi Bezmialem Üniversitesi, ileri standartlarını ortaklaştırmış olacak. Çalışmayla, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin eğitim programı çok daha güncel ve evrensel standartlarda olacak, öğretim görevlileri karşılıklı dersler verecek, ortak dersler açılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4033 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim