• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bıçak parası aldığı iddia edilen profesöre 6 yıl hapis cezası istemiyle dava

Bıçak parası aldığı iddia edilen profesöre 6 yıl hapis cezası istemiyle dava
Ameliyat ettiği bir hastasının yakınından "bıçak parası" aldığı iddia edilen profesöre, "rüşvet almak" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ameliyat ettiği bir hastasının yakınından bıçak parası aldığı iddia edilen kalp cerrahı Prof. Dr. H.M.A. hakkında "rüşvet almak" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kartal'da çalıştığı hastanede, kalp ameliyatı yaptığı bir hastasının yakınından bıçak parası aldığı öne sürülen Prof. Dr. H.M.A. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. H.M.A'nın kalp krizi dolayısıyla hastaneye yatırılan H.A'ya 18 Nisan'da bypass ameliyatı yaptığı aktarıldı.

Sanığın ameliyattan sonra H.A'nın eşi F.A'yı arayarak ameliyatın iyi geçtiğini söylediği ve yanına çağırdığı kaydedildi.

İddianamede, Prof. Dr. H.M.A'nın, F.A'ya ameliyatla ilgili bilgi verdikten sonra 3 bin lira parayı bağış olarak vermesi gerektiğini söylediği, F.A'nın da eşinin sağlık güvencesinin bulunduğunu ve bu parayı temin edemeyeceğini söyleyerek odadan çıkıp gittiği anlatıldı. F.A'nın da durumu oğlu E.A. ile paylaştığı belirtilen iddianamede, oğlunun hastaneye giderek Prof. Dr. H.M.A. ile görüştüğü belirtildi.

İddianamede, bu görüşmede Prof. Dr. H.M.A'nın müştekiye "Senin babanla anlaşamıyoruz. Biz doktorlar geçinemiyoruz. Zarfın içerisine 3 bin lira parayı koy, zarfın üzerine hastanın adını yaz ve yarın odama getir bırak." dediği, E.A'nın da "Bizim paramız yok." demesi üzerine sanığın "O zaman bunları baştan konuşacaktınız. Yarın parayı bul, buluştur zarfla getir." şeklinde karşılık verdiği, bunun üzerine müştekinin suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla Prof. Dr. H.M.A'ya suçüstü yapılması amacıyla 2 polis memurunun görevlendirildiği belirtilen iddianamede, E.A'nın polis memurları eşliğinde sanığın hastanede bulunan odasına gittiği, seri numarası alınmış 10 adet 100'lük Amerikan dolarının bulunduğu zarfı Prof. Dr. H.M.A'ya verdiği kaydedildi.

İddianamede, H.M.A'nın zarfı kontrol etmeden çekmecesine koyduğu belirtilen iddianamede, polis memurunun kimliğini göstererek zarfı çekmeceden alıp içini kontrol ettiği ve bu sayede sanığa suçüstü işleminin yapıldığı anlatıldı.

Prof. Dr. H.M.A'nın eyleminin "rüşvet almak" suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, gönderildiği 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Prof. Dr. H.M.A, soruşturma kapsamında suçüstü işleminin yapılmasının ardından gözaltına alınarak Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, 22 Nisan'da sanığın "rüşvet almak" suçundan tutuklamasına karar vermişti.

Prof. Dr. H.M.A, avukatının itirazı üzerine, Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol hükümleri kapsamında 28 Nisan'da serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim