• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bilim İlaç karbon diyetini santrale ödüyor

Bilim İlaç karbon diyetini santrale ödüyor
Bilim İlaç, karbon ayak izinin karşılığı olarak İzmir'deki yenilenebilir enerji santrali Kores'e para ödedi. Amaç, OSB'lerde yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmak.

İlaç geçen yıl Türkiye'den Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayan ilk ilaç firması olarak çevrecilerin dikkatini çekmişti. Bunun ardından şirket; 2010 kurumsal sosyal sorumluluk raporunu gönderdiği Global Reporting Initiati (GRI) rapora 'A' derecesi verdi. Türkiye'den bu seviyede gösterilen ilk rapor olması açısından bu sonuç önemli. Çünkü bu, Bilim İlaç'ın raporunun tüm dünyada örnek olarak gösterileceği anlamına geliyor. "Zamanımın yüzde 25'ini sürdürülebilirlik çalışmalarına ayırıyorum" diyen Genel Müdür Dr. Erhan Baş, üstüne basa basa kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle büyüdüklerini vurguluyor. Özellikle son bir yıldır önemli adımlar atmışlar bu konuda. Karbon ayak iziyle ilgili düzenli ölçümler yapan şirket, ayak izini azaltmak için bir dizi uygulamayı devreye almış. Seyahatlerin kısıtlanması, telekonferans sistemlerinin kurulması, bütün kırtasiyelerde geri dönüşümlü kağıt kullanılması, satış mümessillerinin sayıları bini aşan araçları dahil tüm filonun mazotlu hale getirilmesi bunlardan bazıları. Bütün bu çalışmalar sonucunda iki yılda karbon ayak izini yüzde 4 düşürdüklerini anlatıyor Baş. Geçen yıl 25 bin ton olan karbon ayak içi şu anda 23 bin tona inmiş durumda. Hedef 2012 sonuna kadar yüzde 2.5 daha az ayak izi bırakıyor hale gelmek. Gebze'deki fabrikaya enerji tasarrufu için yapılan 2 milyon dolarlık yatırım da bu hedefin bir parçası.

OSB'LERİN AYAK İZİ KÜÇÜLSÜN
Karbon ayak izi konusunda ciddi bir sorumluluk duyduklarını söyleyen Erhan Baş, şirket olarak yıl içinde birçok etkinlik düzenlediklerini ve burada oluşan karbon ayak izinin karşılığında Dost Enerji'ye ait İzmir'deki yenilenebilir enerji üreten Kores Santrali'ne belli bir meblağ ödediklerini belirtiyor. "Son olarak bu yıl İstanbul'da iş ortaklarımızla bir zirve yaptık. Burada ortaya çıkan karbon ayak izimizi myclimate organizasyonuyla çalışarak hesaplattırdık. Oluşan 6 tonluk ayak izinin karşılığında da ödeme yaptık."

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİ İŞ BEKLİYOR!
Geçen hafta Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü'yle (FAO) Orta Asya'da balıkçılığın geliştirilmesi için proje yürüttüğünü yazmıştık. Haber üzerine su ürünleri mühendisliği fakültesi mezunlarından yüzlerce mail aldım. Türkiye'de su ürünleri mühendisi olduğu halde bu alanda faaliyet gösteren özel ve kamu şirketlerinde çalışamadıklarını, çünkü yasal olarak bu yetkinin veteriner ve gıda mühendislerine verildiğini söylüyorlardı. Özetle FAO'nun projeleri gibi çalışmalarda görev almak istediklerini dile getirdiler.

14 BİN KIYAFET YOLA ÇIKIYOR
3M'in başlattığı ve 26 şirketin katıldığı "Eskiler Bez Olmasın" kampanyasında toplanan 18 bin parça kıyafetten 14 bini, eylül ayında sahiplerini buluyor. 3M Ev Bakım Ürünleri Pazarlama Koordinatörü Duygu Altındaş, "26 şirket çalışmamıza katıldı, katılma talebinde bulunan şirket ve alışveriş merkezleri var. Projemiz hem hijyen hem de dayanışmada örnek oldu" diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim