• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Bir doktor için en zor nakil

Bir doktor için en zor nakil
Ölen 30 yıllık arkadaşının karaciğerini hastasına nakleden Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Her ikisinin de 17 yaşında olan oğulları omuzlarımda ağladı. Tarifi imkânsız bir gece geçirdim" dedi.

Özel bir hastanenin organ nakli bölüm başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden 30 yıllık arkadaşının karaciğerini son günlerini yaşayan 52 yaşındaki siroz hastası İbrahim Yalçın'a nakletti. Ameliyattan sonra ölen arkadaşının 17 yaşındaki oğluyla, karaciğerin nakledildiği hastanın aynı yaştaki oğlu da Alper Hoca'nın omuzunda ağladı. Biri babasını kaybetmenin üzüntüsüyle, diğeri babasının yeniden yaşama tutunmasının sevinciyle...

'İLK KEZ BU KADAR ZORLANDIM'
Prof. Dr. Alper Demirbaş, arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü içinde yaşadığı duyguları şöyle aktardı: "Şimdiye kadar 4 bin 400 organ nakli yaptım ama ilk kez bir yakınımın organlarını aldım, çok tuhaf ve üzücüydü. Allah bir daha bana bu kadar yakınlarımın acısını yaşatmasın. Arkadaşım benden bir yaş küçüktü. Beyin kanaması nedeniyle aniden kaybettik. Çok çok üzgünüm. Çocuklar beni çok etkiledi. Biri babasının ölümünü beklerken hayata dönmesiyle sevinç gözyaşları akıtırken, diğeri gencecik yaşta babasını ebediyete uğurladığı için ağlıyordu. Tarifi imkânsız bir gece geçirdim. Bunca yıllık meslek hayatımda ameliyat yaparken ilk kez bu kadar zorlandım. Çok duygusal bir gece geçirince de yaşadıklarımı Facebook sayfamdan hastalarım ile paylaştım." Prof. Dr. Alper Demirbaş'ın arkadaşının karaciğerinin nakledildiği 52 yaşındaki İbrahim Bıçak, 10 aydır karaciğer nakli beklediğini belirtirken, "Bağış yapan aileye ömrüm boyunca minnettar kalacağım" dedi. Alper Hoca'nın arkadaşının böbreği ise 13 yıldır Şırnak'tan Diyarbakır'a gidip gelerek diyalize giren 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Sabahat Tunçay'a nakledildi.

YAŞADIKLARINI FACEBOOK'TAN PAYLAŞTI
Prof. Dr. Demirbaş, yaşadıklarını sosyal paylaşım sitesi Facebook'a şöyle yazdı: "Dün yakın bir arkadaşım ciddi bir beyin kanaması geçirdi. Tüm çabalara karşın beyin ölümü gerçekleşti. Yine yakın bir arkadaşım olan abisi ve 17 yaşındaki oğluna beyim ölümü gerçekleştiğini bildirdim. Organ bağışında bulundular ve 'hayatımda ilk defa bir arkadaşımın karaciğerini' 52 yaşında son evresinde siroz hastalığı olan bir hastaya naklettim. Hülasa dostlar 'bir baba'nın gözleri kapandı ve ebediyete gitti, bir baba'nın gözleri açıldı ve hayata döndü'. Ben ne mi yaptım? Ölümün ve hayatın bu kadar içiçe olduğunu yaptığım 4 binin üzerinde organ nakli'nden sonra ilk kez bu kadar net anladım yalnız başıma kalınca." 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3346 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim