• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Bir günde 9 doğum yapmış!

Bir günde 9 doğum yapmış!
Çalışma Bakanı Çelik, sağlık karneleriyle üniversite ve özel hastane kapılarının açılmasından sonra, günde 9 doğum yapan bir kadına rastladıklarını söyledi. Çelik ‘Bazı hastanelerin kapasiteleri de aniden 20 binden 130 bine çıktı’ dedi.

Çalışma Bakanı Çelik, sağlık karneleriyle üniversite ve özel hastane kapılarının açılmasından sonra, günde 9 doğum yapan bir kadına rastladıklarını söyledi. Çelik ‘Bazı hastanelerin kapasiteleri de aniden 20 binden 130 bine çıktı’ dedi.

SSK’LI ve Bağ-Kur’lu sigortalıların üniversite ve özel hastanelerde tedavi olmasının önünün açılmasından sonra, sağlık faturasındaki yükselme üzerine yapılan incelemede büyük bir skandal ortaya çıktı: Bir kadın günde 9 doğum yapmış, hıçkırık için bir ay boyunca kan tahlili ve bir kişi, yoğun bakımda yatarken, aynı gün başka bir hastanede de muayene olmuş...

BİR GÜNDE 6 BİN İLAÇ

HÜKÜMETİN
sağlık alanında büyük bir dönüşüm gerçekleştirerek uygulamaya koyduğu yeni sağlık sisteminin hem hastalar hem de doktorlar tarafından suistimal edildiği ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, suistimallerin artması üzerine hastaneler ve sağlık harcamaları konusunu mercek altına aldıklarını belirtti. Çelik, ‘Bir inceleme yaptırdım. Neler çıktı neler’ dedikten sonra şu örneği verdi: ‘Bir hastanede yoğun bakımda olan hasta, başka bir hastanede ayakta tedavi gördüğünü ortaya çıkardık. Ayrıca, bir kişiye bir gün içinde 6 bin tane ilaç yazıldığını gördük. Bir kişiye günde 6 bin ilaç yazılmış. Hıçkırık için giden birisine 30 gün boyunca kan tetkiki yapılmış. Bir kadın bir günde 9 kez doğum yapmış. Elimizdeki rakamlara göre Türkiye’nin 3’te biri hasta. Yani 25 milyon kişi hastanelere gitmiş. Bunlar olacak şey mi? Bu gidişata dur diyeceğiz.’

HASTA SAYISI BİR AYDA 7 KAT ARTTI

TÜRKİYE’DE
hasta sayısında son 6 ay içinde korkunç bir artış yaşandığını vurgulayan Çelik, ‘Türkiye’de iki büyük hastaneye giden (Hacettepe ve Tıp Fakültesi) hasta sayısı Ocak ayında 18-20 bin iken, Nisan ayında bu rakam 130 bine çıkmış gözüküyor. Böyle şey olur mu? Bu savurganlığın önüne geçeceğiz. Bir hastaneye 8 trilyon tedavi parası verirken, bir ay sonra birden bu 18 trilyona çıkıyor’ dedi. Çelik, tedavi ve ilaç harcamalarında savurganlığın önüne geçmek için üç ay içinde online sistem kuracaklarını söyledi.

NEVİN BİLGİN / Star

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim