• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 24 °C

Bir özel hastane skandalı

Bir özel hastane skandalı
Manuel Çekem çok eski bir dostum. Malatyalı ama şimdi Hollanda’da yaşıyor. Türkiye’de de bir şirketi olduğu için zaman zaman işleri için gelip gider. Aile ziyaretlerinden fırsat bulduğunda mutlaka buluşuruz...

FUAT UĞUR / Türkiye Gazetesi

Manuel Çekem çok eski bir dostum. Malatyalı ama şimdi Hollanda’da yaşıyor. Türkiye’de de bir şirketi olduğu için zaman zaman işleri için gelip gider. Aile ziyaretlerinden fırsat bulduğunda mutlaka buluşuruz. Son gelişinde anlattığı bir olayı özellikle Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun dikkatine sunuyorum. Çünkü ülkemiz ve gurur duyduğumuz sağlık sistemimiz adına utanç verici.

İki ay evvel Ruud Jonker adlı bir arkadaşı Manuel’e ailesindeki bir sağlık probleminden söz eder. Romanyalı olan eşinin kardeşi omurilik hastasıdır ve ameliyat edilmesi gerekmektedir. Manuel ona “Türkiye’de sağlık sektörü ve hastaneler çok gelişkin. Fiyat olarak da uygun” der. Ruud Jonker bunun üzerine ondan yardım ister. Manuel de İstanbul’daki çok ünlü, eski bir özel hastaneyle ve bir cerrahla irtibata geçip gerekli bilgileri aktardıktan sonra devreden çıkar.

Ruud Jonker aldığı bilgiler ışığında cerrah ile görüşür, ameliyat için 10 bin dolara anlaşır. Sonra da eşi, omurilik hastası olan kardeşi Konstantin Bacala ile İstanbul Yeşilköy’deki hastaneye gelir. Yanlarında da her ihtimale karşı 17 bin dolar vardır. Tuhaftır, Cerrah onları hiçbir kayıttan geçirmeden yukarıdaki katlardan birine çıkarır. Ardından da hastayı Bakırköy’deki bir başka hastaneye götürür, 2 bin dolar harcatarak tüm tahlillerini, MR çekimlerini yaptırtır ve yine aynı hastanede ameliyata alınır hasta. Cerrah kendi çalıştığı hastaneden korsan olarak hasta kaçırmıştır. Ancak tam ameliyat öncesi 30 bin lira daha ister. Konstantin’in ablası ne yapacağını şaşırır. Sonuçta para olmayınca Hipokrat yemini etmiş bu hekim hastayı ameliyat etmez. Hasta ortada kalmıştır ve geri döner ülkesine.

Manuel “Olan biteni öğrendiğimde başımdan aşağıya kaynar sular döküldü, yerin dibine geçtim” diyor anlatırken. Kendini sorumlu hissetmiş ve hemen Yeşilköy’deki o ünlü özel hastanenin başhekimine ulaşmak için telefon etmiş. İlk önce ulaşamamış, ama bir gün sekreter pat diye bağlayınca başhekime her şeyi tek tek anlatıp belgeleri göndermiş.

Başhekim çok kızmış. O hekimi hastaneden attıklarını söylemişler.

Bu ne kadar doğru bilinmiyor ama aynı hastaneden geçtiğimiz günlerde bir doktor arayıp onlara “Kusura bakmayın olanlar için, biz ameliyatınızı 10 bin dolara yapacağız, başka hiçbir para da istemiyoruz”demiş.

Akıl alır gibi değil. Hastanenin bu ameliyatı parasız yapması gerekirken böyle bir teklifi sanki büyük bir lütufmuş gibi sunması Türkiye’deki sağlık sistemine ve tıp etiğine büyük bir darbe.

Bu yazıyı okuduklarında eminim kendilerini tanıyacaklardır. Bence hemen bu mağduriyeti karşılıksız gidermeliler. Yoksa havaalanından aldıkları turistleri dolandıra dolandıra soyup soğana çeviren bazı çakal taksi şoförlerinden farkları kalmayacak.

Dediğim gibi eğer Sağlık Bakanlığımız isterse bu hastanenin ve ilgili doktorun adı, Bakırköy’deki diğer hastanede yapılan tahlil raporlarının hepsi gönderilecektir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8683 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim