• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Biraz sabır Uğur!

Biraz sabır Uğur!
Türkiye'de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar, naklin beşinci gününde çorba ve çay içti. Yüzünü görmek istediğini söyleyen Acar, birkaç gün içerisinde aynaya bakabilecek.

Yoğun bakımdan çıkarılıp servise alındığı gün ilk sözü 'acıktım' olan Uğur Acar (19), naklin beşinci gününde ağızdan beslenmeye başladı. Bugün hastane mönüsünde bulunan kulaklı çorbası içen Acar'a, daha sonra soğuk çay içirildi. Önceki güne oranla sağlık durumunun daha iyi olduğu belirtilen Acar, doktorlarına aynaya bakmak istediğini söyledi ancak, yüzündeki şişliklerin geçmesi için birkaç gün daha beklenilmesi gerektiği vurgulanarak bu isteği yerine getirilmedi. Acar'ın sağlık durumunun beklediklerinden daha iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Ömer Özkan, birkaç gün içerisinde aynaya bakmasına izin vereceklerini söyledi.

BEKLENTİMİZİN ÖNÜNDEYİZ
Yüz nakli olan Uğur Acar ve çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumlarıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ömer Özkan, Acar'ın sağlık durumunun beklediklerinden çok daha iyi olduğunu belirterek, "Hastayla ilgili şu ana kadar herhangi bir cerrahi komplikasyonumuz yok. Enfeksiyonla ilgili bulgularımız yok. Hasta bizimle konuşarak iletişim kuruyor. Gayet iyi, herhangi bir problemimiz yok" dedi.

UĞUR 3 GÜN ÖNCE ÇIKTI
Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın halen yoğun bakımda olduğunu kaydeden Özkan, "Cerrahi olarak kollarla ilgili bir problem yok. Dolaşımları gayet iyi, daha da iyiye gidiyor. Ama biz yoğun bakımdaki her hasta için risk belirtiriz. Anormal olan yüz naklinin kısa sürede çıkmasıdır. Biz daha uzun bir süre bekliyorduk. Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ı yoğun bakımdan bugün çıkarmayı planlarken 3 gün önce çıkardık. Ama kol naklinin biraz daha vakti var. Büyük bir ameliyat olması hastaya yük getiriyor. Cerrahi olarak problemimiz yok ama yoğun bakımla ilgili problemleri hala devam ediyor. Acele etmeyeceğiz" diye konuştu.

YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEDİ

Uğur Acar'ın artık daha iyi konuşabildiğini ve ağızdan beslenmeye başladığını kaydeden Özkan, "Uğur Acar'ın sağlık durumu bizi sevindirdi. İçebilecek ne varsa istiyor, bizde veriyoruz. Normal bir insanın iştahı var, o da bizi mutlu ediyor. Bugün kulaklı çorbası ve soğuk çay içti. Bugün ilk kez yüzünü görmek istedi. Biraz daha şişlikleri insin göstereceğiz. Yavaş yavaş durumunu kendisine anlatıyoruz" dedi.

"KOL NAKLİNDE SORUN YOK
Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın, yüz nakline göre daha ağır bir operasyon geçirdiğini ve bu nedenle yoğun bakım ünitesinde daha uzun süre kalmasının doğal olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan, şunları söyledi:"Büyük bir doku naklinden söz ediyoruz. Bacağı almamızın nedeni de böbrek ve karaciğer üzerine yük oluşturmasıydı. Çok başka yaralanmalarda da olan şeyler bunlar. Olabileceğimiz yerdeyiz, elimizden geleni yapıyoruz. Dahiliye ile ilgili problemler devam ediyor ama bir önceki güne göre daha iyi durumda."

TEBRİKLER SÜRÜYOR
Öte yandan yüz ve çift kol naklinden sonra Prof. Dr. Ömer Özkan'a tebrikler sürüyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Özkan'ı telefonla arayıp tebrik etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın da hastaneye giderek Özkan ve ekibini ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Akaydın, birlikte çok sayıda ameliyata girdikleri Özkan'dan böyle bir başarıyı beklediğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2717 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim