• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

"Birçok eczanenin kapanması" söz konusu değil

"Birçok eczanenin kapanması" söz konusu değil
Yönetmelik taslağıyla ilgili çekincelerini belirten TEİS, Türk Eczacılar Birliği'ni kızdırdı. TEB, 'Taslakta gerekli revizyonlar yapıldı, eczacıları mağdur edecek bir düzenleme yok' derken, TEİS ise, 'Onlar birlikse biz de sendikayız. Önceden uyarmak göre

Mayıs ayında çıkan yeni eczacılık yasasıyla ilgili yönetmelik taslağı, daha çıkmadan Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) arasında gerginliğe sebep oldu.

TEİS'in, yeni yönetmelik taslağına göre, ilçelerde, kasabalarda ve beldelerde imar planı yapılmayan yerlerde ya da iskan ruhsatı olmayan dükkanlarda yıllarca önce açılmış eczanelerin 18 ay sonunda kapanacağını duyurması, TEB'i kızdırdı.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, 'Taslak yönetmelikle ilgili bize bağlı 54 eczacı odası ve eczalık eğitimi veren 20 fakültenin dekanlığının görüşlerini aldık, gerekli revizyonların yapılması için öneride bulunduk. Bakanlıkla görüşme halindeyiz. Evet taslakta böyle bir endişe vardı ama kurumla yapmış olduğumuz müzakerelerle bu revize edildi, yönetmelik yayınlandıktan sonra açılacak eczaneler buna dahil olacak, önceden açılmışlar değil' dedi.

RUHUNA AYKIRI
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan ise 'Sendikamıza gelen yönetmelik taslağında bu maddeler aynen var. Biz bunların sakıncalarını raporumuzda anlattık' dedi. Saydan, söz konusu yönetmelik taslağının kanunun çıkma amacına ve ruhuna aykırı olduğunu belirterek şöyle devam etti: 'Türkiye'de eşit dağılımı olmayan bir eczane sistemi var. Doğuda 19 bin vatandaşa 1 eczane düşüyor, batıya geldikçe bu sayı 2-3 binlere iniyor. 3 bin 500 kişiye bir eczane düşecek şekilde yasayla bu durum sınırlandırıldı.'

TEB: Muhatap biziz
TEİS: Biz de sendika
Taslak yönetmelikle ilgili TEİS'in açıklamasını doğru bulmadıklarını belirten Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, 'Bu açıklamadan rahatsız olduk. Sektörün çatı örgütü biziz' derken, TEİS Başkanı Nurten Saydan ise 'Onlar birlikse biz de mesleğin sendikasıyız! Oldu bittilere, kapalı kapılar ardında iş yapılmasına karşıyız. Gerekli gördüğümüzde kamuoyunu bilgilendiririz' diye konuştu.

Eczacılar mağdur olmaz
Yönetmelik taslağının kasım sonu veya aralık başında yayınlanmasını beklediklerini belirten TEB Genel Sekreteri Harun Kızılay, taslakta yaklaşık 40-50 maddenin yer aldığını belirtti. Eczanelerde yer alması zorunlu olan laboratuvarların yeni taslakla birlikte bodrum katta olamayacağının da belirlendiğini belirten Kızılay, bunun mevcut eczaneler için geçerli olmayacağını, yönetmelik yayınlandıktan sonra açılacakları kapsayacağını ifade etti. Kızılay, 'Yeni taslakta eczacıları mağdur edecek bir durum yok' dedi.

İnşallah düzeltmişlerdir
TEİS Başkanı Nurten Saydan, 'Türkiye'nin imar yasasını çok iyi biliyorsunuz. Bir gecede bir mahalle başka bir ilçenin sınırlarına dahil edilebiliyor. Bu meslekten 150 bin kişi ekmek yiyor. Taslağın düzeltilmesini istedik, inşallah da düzeltmişlerdir' diye konuştu.

Aylin LÖLE

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3015 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim