• BIST 9530.47
  • Altın 2477.258
  • Dolar 32.4457
  • Euro 34.788
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Birim bilgileri kontrol ve düzeltme hakkında duyuru

Birim bilgileri kontrol ve düzeltme hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Birim bilgileri kontrol ve düzeltme hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Birim bilgileri kontrol ve düzeltme hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

 

 

Sayı: B.10.1.HSK.0.06.00.00/700/5         12/07/2012

Konu: Birim Bilgileri Kontrol ve Düzeltme

        

 

VALİLİĞİNE

(Halk Sağlığı Müdürlüğü)

 

 

Kurumumuzun ilgili birimlerince yapılan kontrollerde aile hekimliği birimlerinin personel durumu ve yer bilgilerinde yanlışlıklar olduğu tespit edilmiştir.

 

Atama ve görevlendirme gibi işlemlerin ÇKYS'ye zamanında ve doğru bir şekilde yansıtılmaması sebebiyle bir aile hekimliği biriminde (birim) aynı anda çok sayıda aile hekimi (AH) ya da aile sağlığı elemanı (ASE) görülebilmektedir. Olması gereken durum, bir birimde aynı anda en fazla bir sözleşmeli AH ile aynı şekilde en fazla bir görevlendirmeli AH olmasıdır. Bu kısıtlar ASE’ler için de aynı şekilde geçerlidir. ÇKYS - İKYS - Maaş Tahakkuk Ana Menusu -Aile Hekimleri Maaş ve Tahakkuk - Raporlar altında bulunan Aile Hekimliği Birimleri Personel Sayılan ve Aile Hekimliği Birimleri Personel Durum Listesinden personel durumunun kontrol edilerek, hatalı olanlar için atama ve diğer ilgili ekranlardan düzeltmelerin yapılması gerekmektedir.

 

Tespit edilen ikinci sorun, birimlerin bağlı bulunduğu aile sağlığı merkezlerinin (ASM), açık adresleri, yeri ve koordinatlarıyla Toplum Sağlığı Merkezlerinin (TSM) açık adresleri ve koordinatlarına ilişkin ÇKYS'de kayıtlı bilgilerin gerçektekinden farklı, tutarsız ya da hatalı olmasıdır. Bu bilgiler kontrol edilerek gerçektekinden farklılık gösteren ve hatalı olanlar için ÇKYS kayıtlarında düzeltmeler yapılması gerekmektedir.

 

Yukarıda söz edilen düzeltmelerin ivedilikle yapılması; ekli tabloların, tablo altında yer alan açıklamalar doğrultusunda doldurularak elektronik posta yoluyla tarafımıza 30/07/2012 mesai bitimine kadar gönderilmesi ve çalışmanın tamamlanarak sonuçların gönderildiğinin resmî yazıyla aynı tarihe kadar bildirilmesi; bundan sonra da gerekli hassasiyetin gösterilerek bu hataların tekrar oluşmasına fırsat verilmemesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

 

 

Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY

Kurum Başkan

 

 

Ekler: Düzeltme sonucu bilgi formları (3 Sayfa) ve ÇKYS Koordinat Giriş Ekranları (1 Sayfa)

 

 

DAĞITIM:

81 İl Valiliğine

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun ekleri için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4488 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim