• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Birleşme ve satın almada sağlık sektörü gözde

Birleşme ve satın almada sağlık sektörü gözde
EY Kurumsal Finansman Sağlık Sektörü Lideri Günfer: "Sağlık sektörü, hem stratejik hem de finansal yatırımcılar tarafından güvenli bir sektör olarak değerlendiriliyor"

Denetim ve Danışmanlık Şirketi EY Kurumsal Finansman Sağlık Sektörü Lideri Cem Günfer, "Sağlık sektörü, hem stratejik hem de finansal yatırımcılar tarafından güvenli bir sektör olarak değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

Günfer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada sağlık sektörünün hem üretim hem de hizmet sunumu alanında bulunan birçok firmanın yatırımcılarla görüştüğünün söylenebileceğini ayrıca kişi başı sağlık harcamalarının bir süredir artış trendinde ve bu durumun sektöre ilginin devam etmesini sağladığını belirtti.

Günfer, "Sağlık sektörü, hem stratejik hem de finansal yatırımcılar tarafından güvenli bir sektör olarak değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

EY’nin araştırması özellikle şehir hastaneleri projelerinin hizmet sağlayıcılar ve medikal ekipman üreticileri için daha büyük bir pazar yaratacağını öngörüyor. Günfer, bu konuya ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Sektör temsilcileri bu yeni pazarı anlamaya, bu pazara daha yakından bakmaya çalışıyor. İnşaat fazının bitmesiyle birlikte ikinci faz dediğimiz operasyon fazı başlayacak ve bu alanda tesis yönetimi ön plana çıkacak. Görüntüleme hizmeti sunucularından sterilizasyon firmalarına kadar birçok alanda hizmet sağlayıcılar burada alt yüklenici konumunda olacak. Şehir hastanelerinin büyüklüğünü göz önüne aldığımızda verilen hizmet hacim olarak daha büyük olacak. Şu anda bu çapta hizmet sunabilecek firmaların sayısı çok az olduğundan sektördeki konsolidasyonun artmasını bekliyoruz"

EY Sağlık Sektörü Lideri Ufuk Eren ise Türkiye'nin hızla büyüyen nüfusu ve buna paralel olarak artan sağlık harcamaları nedeniyle yatırımcılar için önemli bir yatırım merkezi olduğunu aktardı.Sağlık turizminin büyüklüğünün 5 milyar dolar seviyelerine ulaştığını hatırlatan Eren, yatırımcılar için Türkiye sağlık sektöründe önemli fırsatlar ve güçlü bir büyüme hikayesi mevcut olduğunu vurguladı.

Eren, kamu-özel sektör iş birliği ile inşa edilen şehir hastanelerinin yaratacağı ek yatırım ihtiyacının sağlık sektöründeki yüksek potansiyeli destekler nitelikte olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim