• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bitkilerle gelen güzellik

Bitkilerle gelen güzellik
Cilt sorunlarına karşı kimyasallar yerine bitkilere odaklanan Dermatolog Dr. Metin Oğuz, “Kırışıklıklarla mücadelede doğal yöntemlerden kaçmayın” diyor. Oğuz’un geliştirdiği doğal krem 10 dakikada ...

Satar Gazetesinden Merve Engin'in haberine göre Cilt sorunlarına karşı kimyasallar yerine bitkilere odaklanan Dermatolog Dr. Metin Oğuz, “Kırışıklıklarla mücadelede doğal yöntemlerden kaçmayın” diyor. Oğuz’un geliştirdiği doğal krem 10 dakikada cildi gerginleştiriyor.

Modern tıp bitkilerin gücünü keşfetti. Kimyasalların sağlık üzerindeki olumsuz etkisinin keşfedilmesinin ardından çeşitli sorunlara karşı bitkisel ve doğal çözüm arayışına giden bilim adamları binlerce yıllık sağlık iksirlerini yeniden gün yüzüne çıkardı. Dermatolog Dr. Metin Oğuz bitki özlerinin tedavi edici etkilerinden yararlanarak özellikle sedef ve egzama üzerine bir krem geliştirmek için çalışmalara başladı. Geliştirdiği kremi ilk olarak kendi yüzünde denedi ve sürpriz bir sonuçla karşılaştı. Dr. Metin Oğuz, 10 dakika kadar kısa sürede yanaklarının gerildiğini, kaşlarının yukarı doğru kalktığını fark etti. Böylece kremi anti-aging olarak üretmeye karar verdi. Oğuz, “Geliştirdiğimiz formül botoks etkili değildir. Çünkü botoks kasları felç eder. Bizim formülümüzde derideki düz kaslar kasılarak derinin hızlıca toparlanıp sıkışması sağlanır. Yani bu formülde botokstakinin aksine mimikler yok edilmeden doğal şekilde ciltte gerilme yaşanır. Kasları felç edici etkisi yoktur’’ dedi.

3 yıllık araştırmanın ürünü

Yaklaşık 3 yıldır bitkiler üzerinde çalışmalar yaptığını açıklayan Dr. Metin Oğuz, “Bitkilerden elde edilen özlerin kaşıntıyı, yanmayı ve ağrıyı yatıştırabileceğini fark ettim.Hedef olarak egzama, kaşıntı ve sedefi seçtik ve bitki özlerinden krem geliştirmeye karar verdik” diye konuştu.

Mucize içerikte 3 bitki var

Oğuz, kremin içinde yeşil çay yağı, şerbetçi otu ekstresi ve üzüm çekirdeği ekstresi olduğunu söyleyerek, geliştirdiği kremin özelliklerini şu şekilde sıraladı: “Krem kullanıldığı andan itibaren 10 dakikada etkisini gösterir. Ciltteki sarkmaları ve kırışıklıkları ciddi anlamda engeller. Uzun vadede kullanıldığında cildi parlatan, canlandıran, gözenekleri küçülten etkiye sahiptir. Nemlendirici özelliğiyle makyaj altı olarak kullanılabilir.

SEDEF VE EGZAMADA DA İYİLEŞTİRİCİ ETKİYE SAHİP

Taklit hatta esinlenme bile olmayan anti-aging yüz-boyun kreminin egzama, kaşıntı ve sedef hastalıklarında da tedavi edici olduğunu belirten Oğuz, “Kremi yüz boyun bölgesi için geliştirdik fakat birçok kişi farklı bölgelerinde de kullanıp, olumlu sonuçlar aldı. Örnek verecek olursam Prof. Dr. Tarık Altınok’un ellerinde sedef rahatsızlığı vardı. Geliştirdiğim kremi kullandıktan 10 gün sonra sedefin azaldığını fark etti ve arkadaşlarına da kremi önerdi. Bu insanlar kremi sedef hastalıkları için kullandılar ve sağlıklarına kavuştular. Kremin içeriğindeki bitki özleri çeşitli hastalıklarda da iyileştirme etkisi yapabilmekte’’ dedi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7032 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim