• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Bitkisel cilt bakım önerileri

Bitkisel cilt bakım önerileri
Cilt güzelliğinin ilk şartı sağlıklı kan dolaşımı olduğu için damarlarınızı Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri ile güçlendirin. Zeytinyağını da hem sağlık, hem güzellik niyetine tüketin

Hangi meyvelerin kırışıklıkları geciktirdiğini, ne yerseniz cildinizin daha nemli olacağını bilirseniz; hayalinizdeki genç ve ışıltılı cilde kavuşabilirsiniz. Dengeli tüketeceğiniz Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleriyle, cilt güzelliğinin ilk şartı olan sağlıklı kan dolaşımını sağlayabilirsiniz.

DERİ 3 AYDA BİR DEĞİŞİR
Meyvelerin içinde bulunan antioksidanlarla, serbest radikallerin zararından hücrelerinizi koruyabilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Arzu Gökmen; sağlıklı ve genç bir cilt için beslenme tüyoları verdi:
Sağlıklı cilt, sağlıklı bedenin yansımasıdır. Doğru beslenme alışkanlığı kazanarak; cildimizin gençliğini ve güzelliğini uzun yıllar boyunca korumak, daha genç ve parlak bir cilde kavuşmak mümkün.

CİLT HÜCRELERİNE GÜÇ
Vücudumuzun yaklaşık yüzde 7'si deri dokusundan oluşur. Yani 50 kilo ağırlığındaki bir kadında 3.5 kilo kadar deri bulunur. İnsan derisi, bireye bağlı olarak 15 gün ila 3 ay arasında değişir. Bu kadar hızlı değişen bir dokuyu, beslenme düzeni önemli ölçüde etkiler. Yeterli ve dengeli bir beslenme, cilt hücrelerini güçlü ve nemli tutar.
Vücudumuzdaki dengeyi iyi anlayıp ona göre hareket etmemiz, organizmanın daha düzenli çalışmasını sağlar. Vücudumuz yaşadığımız ortamla; yediklerimiz, duygularımız, genlerimiz ve sosyal çevremizle sıkı bir bağ içindedir.

Cildimiz de, organizma ile dış çevre arasındaki bağlantı yoludur. Karaciğerimizde yaşadığımız küçük bir problem, yüzümüzde kocaman sivilcelere sebep olabilir.
Kişi doğru beslenemiyorsa; bu durum ciltte solgunluk kuruluk ya da lekelerle kendini belli eder. Vücutta elzem yağ asidi eksikliği, cildin kurumasına ve çabuk yaşlanmasına neden olur. Katı yağlar, kılcal damar tıkanmalarına yol açar.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10535 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim