• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Bitlis Bölge Hastanesi bölgenin dermanı olacak

Bitlis Bölge Hastanesi bölgenin dermanı olacak
Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Reha Sermed Aygören, Bitlis-Tatvan karayolunda Üç Yol mevkiinde yapımına başlanan ve 2014'te tamamlanması planlanan 400 yataklı bölge hastanesinin bölgeye derman olacağını söyledi.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Reha Sermed Aygören, Bitlis-Tatvan karayolunda Üç Yol mevkiinde yapımına başlanan ve 2014'te tamamlanması planlanan 400 yataklı bölge hastanesinin bölgeye derman olacağını söyledi.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Reha Sermed Aygören, bölge hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte şu anki mevcut binada bulunan Tatvan Devlet Hastanesi'nin, acil poliklinik şeklinde hizmet vermeye devam edeceğini, diğer hizmetlerin ise yeni bölge hastanesinde verilmeye başlanacağını kaydetti.

Başhekim Aygören, "Yapılacak yeni hastanemiz bölgeye hitap edecek. Bunun yanında artık diğer illere hasta sevk etmek yerine çevre illerden hasta sevki alacak konuma geleceğiz. Diğer güzel bir yanı da bir yandan sağlık hizmeti verilirken, 400 yataklı hastanemizde ortalama bin 500-2 bin kişiye de iş alanı açılacak. Bu, Bitlis açısından çok büyük bir gelişme olacaktır. Bu hastanemizin en büyük özelliği donanımlarının en yüksek seviyede olmasıdır. Burası ileride Bitlislilerin de merakla beklediği üniversitemize ait tıp fakültesine hizmet verecek şekilde donatılacak. İnşallah Bitlisimize ve bölgemize hayırlı olur." dedi.

"KONUMU İTİBARİYLE BÖLGE HASTANESİ NİTELİĞİNDE OLACAK"

Hastanenin yer seçiminin özellikle seçildiğini ifade eden Başhekim Aygören, Bitlis, Tatvan ve Güroymak ilçelerine aynı mesafede olan hastanenin her yere aynı şekilde hizmet vereceğini söyledi. Aygören, "Burası Bitlis'e, Tatvan'a ve Güroymak'a 10 kilometre uzaklıkta. Hastanemiz merkezi konumdadır. İlçelerimiz de hastanemizin hizmetlerinden faydalanacak. 400 yataklı bölge hastanemiz birçok dalda halka hizmet verecek. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Bitlis bundan sonraki süreçte sağlık alanında kendini aşacak ve artık büyük şehir hastanelerine hasta göndermek yerine büyük şehirlerden hasta sevki almaya başlayacaktır." diye konuştu.

"HELİKOPTER PİSTİ TALEBİNDE BULUNDUK"

Başhekim Reha Sermed Aygören, acil durumlarda, hastaların zamanında hastanelere yetiştirilebilmesi için yapımı devam eden bölge hastanesine helikopter pisti talebinde de bulunduklarını aktardı. Aygören, konuyu Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Sağlık Bakanlığı'yla paylaştıklarını ve Vali Yurdakul'un öneriye sıcak baktığını, Sağlık Bakanlığı ile ise görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Helikopter pistinin yapılması durumunda Bitlis'in artık sağlık alanında çağ atlaması için herhangi bir engel kalmayacağına vurgu yapan Aygören, "İnşallah tüm bu çalışmalar bir an önce tamamlanacaktır. Vatandaşlarımız yeni hastanemize çağın gerektirdiği üst düzeylerde sağlık hizmeti almaya başlayacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim