• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Bitlis Devlet Hastanesi başarılı bir ameliyata daha imza attı

Bitlis Devlet Hastanesi başarılı bir ameliyata daha imza attı
Son yıllarda sağlık alanında yaptığı başarılı ameliyatlar ve acil müdahalelerle adından sık sık söz ettiren Bitlis Devlet Hastanesi, ilde ilk defa yapılan başarılı bir ameliyata daha imza attı.

Ateşli silahla sağ göğüs bölgesinden yaralanan ve sağ akciğerinin tamamı parçalanan 19 yaşındaki İ.O., Bitlis Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan başarılı ameliyatla hayata döndü, tek ak ciğerle hayatını sürdürmesi sağlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Taner Tarladaçalışır, hastaneye getirilen İ.O. adlı hastanın gece ilk kontrollerin ardından çıkan sonuca göre, hastaya hemen müdahalede bulunduklarını belirterek, “Hastamızın sağ göğüs bölgesinden aldığı kurşun ön taraftan girmiş arka taraftan çıkmıştı. Ben ve arkadaşım Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Şener Yıldırım’la beraber hastamıza hemen narkoz vererek ameliyata aldık, hastamızın göğüs kafesini açtık, ondan sonra müdahalede bulunmaya başladık, hastamızın göğüs kafesini açtığımız sırada baktık ki kurşun sağ akciğerin tamamını parçalamış durumda ve hastanın bilinci tamamen kapanmış, durumu hayati tehlike arz ediyordu. Biz de ilk olarak hastamızın kurşundan dolayı parçalanmış olan sağ akciğerinin tamamını ameliyatla almak zorunda kaldık.” dedi.

Hastaya yapılan operasyonlardan sonra hastanın iki gün boyunca yoğun bakımda tutulduğunu anlatan Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Tarladaçalışır, şöyle devam etti: “Durumu düzelen hastamızı yoğun bakımdan çıkardık, hastamızın durumu şu anda iyi, her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor. Hastamızın kontrollerini düzenli olarak yapıyoruz. Şu anki durumu gayet iyi ve geri kalan hayatına tek akciğerle devam ediyor olması bizi üzdü ama hayata geri dönmesi ve sağlık durumunun iyiye gitmesi ise bizi sevindirdi. Tek ciğerle hayatına devam edebilir, herhangi bir sıkıntı olmaz fakat iki ciğerli bir insan gibi de çok fazla koşamaz, koşarsa çabuk yorulur, diğer inanlara nazaran daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.”

Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Kafadar ise Bitlis’in sağlık alanında her geçen gün geliştiğini ve bunun en büyük örneğinin ise yapılan başarılı ameliyatların olduğunu söyledi. Hastanede 60 uzman doktorla beraber her gün güzel işler başarıldığını kaydeden Başhekim Kafadar, “Sağlık alanında büyük başarılara imza atılıyor. Her acil vakaya doktorlarımız gece gündüz demeden koşarak büyük fedakarlıklar gösteriyorlar. Kendilerini bundan ötürü kutluyor ve yaptıkları güzel işlerden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim