• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Bizim reflümüz kolay kolay kanser olmuyor

Bizim reflümüz kolay kolay kanser olmuyor
Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Bor, Türkiye'de her 4 erişkinden birinin reflü olduğunu belirterek 'Bu, yurt dışına eşit. Yani gelişmiş ülkelerde de bu şekilde ama bizim farklarımız var. Bizim reflümüz kolay kolay kanser olmuyor.' dedi.

SİVAS - SERHAT ZAFER

Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor,"Sindirim Sistemi Hastalıklarında Beslenme ve Diyet" programına katılmak için geldiği Sivas'ta AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağza acı ve ekşi su gelme gibi belirtileri olan reflü konusunda bazı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Reflüyü en çok sigara ve alkolün tetiklediğini belirten Bor, çikolata, yağlı gıdalar ve gazlı içecekler tüketilmesinin de etkili olabildiğine işaret etti.

Türkiye'de reflünün sıklıkla görüldüğünü aktaran Bor, şunları kaydetti:

"Çok yakın zamanda Türkiye'nin reflü sonuçlarını yayınladık, yüzde 23. Yani Türkiye'de her 4 erişkinden biri reflü. Bu yurt dışına eşit. Yani gelişmiş ülkelerde de bu şekilde ama bizim farklarımız var. Bizim reflümüz kolay kolay kanser olmuyor. Bu, Türkiye'ye özel bir durum. Yine bizim reflümüzde yanmadan çok, ağza acı ve ekşi su gelmesi ön planda. Bunlar da Türkiye'nin reflüsünün farklılıkları. Türkiye taramasına göre, reflü en çok Marmara Bölgesi'nde görülüyor. O bölgede belki de stresin çokluğuyla alakalı veya hangi bölge daha şişmansa orada daha fazla görülüyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim